Economia

Impedeixen l'entrada de camions a la planta de Pascual pel descens "injustificat" del preu de la llet

Gurb

Un grup de ramaders de l'organització agrària Unió de Pagesos ha impedit amb tractors durant tota la nit i aquest matí l'entrada de camions a la planta de Pascual a Gurb (Osona), en protesta pel descens "injustificat" del preu de la llet per part d'aquesta empresa.
El responsable nacional del sector lleter d'Unió de Pagesos, Joan Guitart, ha explicat avui que la protesta es basa en el descens "injustificat" de 0,02 euros del preu per litre de llet per part de Pascual al febrer, si bé altres indústries, com Puleva i Peñasanta-Ato, també ho han fet.

Guitart ha indicat que, encara que a la resta d'Espanya el preu també ha baixat, a Catalunya es partia d'una situació més desfavorable, ja que el litre de llet es pagava entre 0,04 i 0,10 euros més barata que a Astúries o Galícia.

"Produir un litre de llet ens costa 0,44 euros i ens en paguen 0,40 euros", ha denunciat Joan Guitart, que ha reclamat que la taula sectorial de la llet, convocada pel departament d'Agricultura i de la qual formen part indústries i productors per al pròxim dia 14, es pugui realitzar abans d'aquesta data "atesa la situació" que viuen els ramaders.

Unió de Pagesos mantindrà la protesta davant la planta de Pascual com a mínim fins a les 11.00 hores d'avui, en què es realitzarà una assemblea de ramaders per decidir les accions a emprendre en els pròxims dies, si abans no es produeix una rectificació per part de les indústries lleteres.

Taules i fogata
Els ramaders han instal·lat una tenda de campanya davant la fàbrica de Pascual, per arrecerar-se del fred, i han muntat taules i una fogata, a més de penjar pancartes reivindicatives a la reixa d'entrada.

D'una altra banda, el sindicat agrari no comparteix la decisió de la Unió Europea d'apujar la quota làctia per la falta de llet ja que, segons l'opinió de Guitart, "farà que els preus baixin encara més i no es podrà suportar. O ens podem guanyar la vida o haurem d'abandonar".

També ha alertat que "si els preus no pugen, els ramaders continuarem abandonant el sector i deixant les terres ermes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona