Economia

Solbes presenta las bases per a la reforma del finançament autonòmic

Finançament

El vicepresident segon del govern espanyol i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, presenta aquest dijous la proposta de bases per a la reforma del sistema de finançament autonòmic.  La presentació de les bases es produeix només dos dies després de la publicació per part del ministeri d'Hisenda de les balances fiscals, encara que el govern estatal ha volgut desvincular en tot moment les balances del que ha de ser el nou sistema de finançament autonòmic.
Solbes va reiterar aquest dimecres que les peticions de més recursos per part d'algunes comunitats es negociaran amb el nou sistema de finançament i es va mostrar convençut que la publicació de les balances fiscals no servirà com a "arma llancívola" entre les autonomies.

Durant la presentació de les balances fiscals dimarts passat, el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, va insistir que les balances no es poden traslladat al debat del finançament perquè "no reflecteixen l'equitat" en constatar només actuacions de l'administració central, i "no reflecteix l'eficiència" perquè les comunitat de renda alta acostumen a presentar resultats positius en la seva balança comercial interior.

Solbes posarà sobre la taula aquest model al pròxim Consell de Política Fiscal i Financera que tindrà lloc el pròxim dimarts, 22 de juliol, a Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.