Economia

Fum líquid: aroma i gust de brasa

Consum

Solem imaginar una concentració de fum com un espai boirós irrespirable. Doncs, no sempre és així. La sensació d'estar envoltat d'una gran fumera es pot tenir amb el sol acte d'obrir una ampolleta de fum líquid, el Liquid Smoke.
Es tracta d'un preparat alimentari, conegut en el món de la restauració, consistent en una solució d'aigua amb extracte vegetal de fusta de noguera. Una simple gota en un tros de carn, verdura o peix abans de coure'ls els acaba donant el gust de cocció a la brasa, malgrat que s'hagi cuinat en una simple graella de foc o elèctrica. També és útil per marinar carn o peix o, afegit en una vinagreta, per amanir l'acompanyament de plats. La concentració en les ampolletes és tan alta que, tot i precintat, en agafar l'envàs els dits fan olor de fumat. És per això que fins i tot es recomana que es rebaixi amb aigua en utilitzar-ho.

Aquest producte, ara per ara difícil de trobar a Espanya, ha arribat aquests dies a Alimentaria a través de la distribuïdora catalana Ofistrade, que el compra a la firma Try Me, un fabricant suec que l'elabora a Nova Orleans. No cal dir que els ianquis en són uns enamorats.

Ofistrade, que importa productes ètnics i de gurmet, en va detectar una certa demanda, especialment en l'àmbit de la restauració, "perquè és un toc singular que està molt en línia amb la nova cuina de fusió", explica Alberto Dazi, director de vendes.

La distribuïdora aprofitarà aquesta "necessitat" per introduir el fum líquid en les botigues més especialitzades i en els supermercats. Les ampolletes de 147 mil·lilitres costaran uns 3 euros i es trobaran a l'àrea de salses preparades o de productes internacionals. Això no vol dir que sigui "un producte orientat a la població immigrant", diu Dazi. "La nostra experiència -explica- és que el principal client de productes ètnics és el consumidor local o l'estranger occidental, "no pas l'immigrant, que té altres vies que no són la compra en comerços per adquirir productes del seu país".

Aspectes gastronòmics a banda, Liquid Smoke és el producte ideal per simular una exquisida graellada en una trobada familiar o d'amics quan no es té llar de foc de llenya o les modernes barbacoes de carbó. Amb el regust que deixa al paladar es pot recrear ben bé una costellada a l'aire lliure i si de fons se sent Georgie Dann... gresca assegurada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur