Economia

El lloguer forçós d'habitatges buits enfronta el tripartit

Immobiliari

El dictamen del Consell Consultiu sobre el lloguer forçós ha obert discrepàncies entre el tripartit davant la interpretació que uns i altres fan de les observacions de l'òrgan assessor.
Si tant ERC com ICV consideren que l'organisme jurídic només qüestiona la metodologia prevista per definir els casos en què es pot expropiar i, per tant, l'esperit del projecte de llei continua sent totalment vàlid, des del PSC es creu que l'etiqueta d'inconstitucionalitat no es pot sortejar amb unes simples esmenes que són un pegat.

De fet, el mateix president Montilla mai s'ha sentit còmode amb la mesura expropiadora i espera que el dictamen negatiu del consultiu l'ajudi en les seves pretensions d'arraconar la mesura.

L'òrgan assessor del govern va dictaminar que alguns punts del projecte de llei pel dret a l'habitatge són "inconstitucionals perquè vulneren el principi d'igualtat i per manca d'uns criteris que permetin garantir una actuació no discriminatòria de l'administració a l'hora de determinar quins són els subjectes afectats pel lloguer forçós i l'expropiació de l'usdefruit".

Imatge d'unitat
Encara que el govern dóna una imatge d'unitat i per boca del conseller Joan Saura assegura que està elaborant "una nova redacció que tingui en compte el dictamen" del Consultiu, veus de pes del PSC van expressar ahir públicament la seva incomoditat amb la mesura. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va apostar així per crear incentius perquè els propietaris de pisos buits perdin la "por" a posar-los al mercat de lloguer en comptes d'establir una "via coercitiva" dirigida a penalitzar aquells propietaris que els mantinguin tancats. En la mateixa línia va parlar la ministra d'Habitatge, Carme Chacón, que va assegurar que la seva aposta és per les mesures "en positiu".

CiU i PP, per la seva banda, van mostrar la seva satisfacció pel dictamen i van reiterar que votaran en contra de la llei si manté l'expropiació forçosa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.