Economia

Catalunya referma l’aliança amb Baden-Württenberg per impulsar l’hidrogen verd

Col·laboraran en l’intercanvi de coneixements sobre aquesta alternativa energètica

Els presidents de tots dos territoris han posat èmfasi en corredor europeu H2Med, que sortirà de Catalunya i arribarà fins a Alemanya

Catalunya i un dels altres motors europeus, la regió de Baden-Württenberg, han refermat la seva aliança “estratègica” per impulsar l’economia de l’hidrogen verd i promoure l’intercanvi de coneixement sobre aquesta alternativa energètica. Així ho han segellat avui el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el ministre president de Baden-Württemberg (Alemanya), Winfried Kretschmann, que s’han reunit al Palau de la Generalitat per donar continuïtat a l’aliança que ja es va signar l’any passat a Stuttgart. La trobada, segons informa Efe, també s’emmarca en la relació històrica entre les dues regions, que formen part des de fa trenta anys del pacte dels Quatre Motors d’Europa, al costat de Llombardia i Roine-Alps

Una “llarga tradició de relació històrica” a la que s’ha referit Aragonès, però també Kretschmann, que ha recordat la “cooperació” bilateral construïda pels seus antecessors al càrrec, citant explícitament l’expresident català Jordi Pujol. “Catalunya és un soci molt important per a nosaltres”, ha remarcat.

Tots dos dirigents han posat èmfasi sobretot en l’hidrogen verd, amb el corredor europeu H2Med que precisament sortirà de Catalunya i arribarà fins a Alemanya. Ambdós territoris crearan, a més, un nou doctorat industrial conjunt sobre hidrogen verd, que promourà l’intercanvi d’investigadors i el vincle entre centres de recerca, universitats i empreses; com també impulsaran missions empresarials per compartir experiències i coneixement.

De fet, Kretschmann ha acudit a Barcelona acompanyat d’una delegació formada per empreses i centres de recerca, que també han estat rebut, per Aragonès per “enfortir llaços”, ja que tots dos territoris tenen un fort teixit industrial i concretament del sector automobilístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona