Economia

Més de 670.000 treballadors catalans estan pendents d’increments salarials

CCOO alerta de la necessitat d’una política de regulació de preus de productes bàsics

Prop d’un milió de persones que estan pendents d’actualitzar el seu salari en funció de la inflació

“La inflació s’està menjant els increments salarials, que encara no s’han aplicat”, ha advertit el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco. Més de 670.000 treballadors encara estan pendents d’increments salarials vinculats als convenis a Catalunya, segons els càlculs de CCOO. El sindicat calcula que la gran majoria de pujades de sou s’han donat després de l’acord estatal entre sindicats i patronal amb augments mitjans del 4,08% per a prop de 560.000 treballadors. Amb tot, encara queda un nombre significatiu de treballadors amb salaris molt per sota de la inflació, que va tancar l’any per sobre del 5,2%. “Tenim una situació greu”, ha afegit i ha reclamat una política de control de preus perquè per frenar el cicle inflacionari.

“Després de la recuperació vertiginosa de l’economia fruit de les polítiques públiques veiem com les alegries comencen a acabar-se, encara que les previsions de creixement estiguin per sobre de la Unió Europea”, ha assegurat.

El sindicat ha celebrat que després de tancar l’acord de negociació de convenis estatal (AENC) s’hagi notat un increment de sous amb una mitjana superior al 4%, però ha avisat que la inflació s’està menjant els increments salarials. Pacheco ha pronosticat que sense una política directe de regulació de preus de productes bàsics com l’energia, els aliments o l’habitatge es pot entrar en una “guerra continua per anar apujant dígits als salaris”.

“Si no tenim una política de control de preus, és un no acabar”, ha resumit. Pacheco ha afegit que la política monetària d’increment dels tipus agreuja la situació i encara fa més necessari aquesta regulació d’aspectes com l’habitatge. “El salari mitjà a Barcelona és de 1.400 euros i el lloguer és de 1.100. És impossible accedir-hi”, ha exemplificat.

A banda, ha recordat que encara hi ha molts empleats que no han vist com pujaven els seus sou. En total, hi ha 68 convenis d’àmbit català i 44 d’estatals pendents de negociar aquest any, que donen feina a 671.000 treballadors, entre els quals un deles més grans és el de l’agropecuari.

El sindicat també està pensant en les negociacions que tocarà endegar l’any vinent, amb convenis com el de la química, el del tèxtil o el de la banca que donen feina a 370.000 persones. En total, “un milió de persones que estan pendents d’actualitzar el seu salari en funció de la inflació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA