Economia

Unió Nuts rep autorització de la Xina per exportar-hi la seva ametlla en gra

La cooperativa és la primera empresa catalana que obté el vistiplau per vendre aquest fruit natural al país asiàtic, que n’absorbeix més de 200.000 tones anuals

La cooperativa catalana Unió Nuts podrà exportar ametlla en gra a la Xina després de que aquesta setmana hagi rebut l’autorització del registre xinès que li obre la porta a vendre aquest fruit natural al gegant asiàtic. Només Unió Nuts i una altra cooperativa espanyola han aconseguit a dia d’avui la certificació per entrar en aquest mercat, que té capacitat per importar més de 200.000 tones anuals d’ametlla, i que actualment es proveeix principalment del mercat de Califòrnia i d’Austràlia.

“Aquesta autorització del govern xinès encaixa en la nostra estratègia de creixement a nous mercats i diversificació de clients amb un potencial de consum molt alt, i té lloc en un moment estratègic, ja que coincideix amb el nostre creixement en hectàrees i en nombre de socis”, explica David Miralles, director general d’Unió Nuts, que forma part del Grup Unió.

Procés estricte.

L’autorització rebuda ha estat possible arran de l’acord que el ministeri d’Agricultura espanyol i l’Administració General de Duanes de la República Popular de la Xina van signar el 31 de març passat, i després que Unió Nuts superés un llarg procés i una estricta auditoria a les finques de les quals es vendrà la producció, ja que per a l’entrada en el país asiàtic cal assegurar al 100% la traçabilitat del producte.

En aquest sentit, Miralles comenta que “des de fa quatre anys, Unió Nuts exporta ametlla torrada i elaborats d’ametlla per a l’alimentació infantil a la Xina, però el potencial de les exportacions d’ametlla natural és molt superior, i encara més tenint en compte que gaudirem d’una posició favorable davant altres exportadors, com ara els Estats Units, perquè els aranzels que s’aplicaran al nostre producte seran sensiblement inferiors”.

El director general de la cooperativa també destaca que “més enllà de la satisfacció que un mercat tant exigent com la Xina reconegui els nostres alts estàndards de qualitat, hem de ressaltar que les úniques dues empreses de l’Estat que hem aconseguit l’homologació tinguem el model empresarial de cooperativa agrària”.

Líder.

Unió Nuts és actualment la cooperativa líder de l’Estat espanyol en fruita seca. Engloba 55.000 hectàrees d’ametllers, concentra una producció d’uns 38 milions de quilos d’ametlla i té 5 centres de producció ubicats a Reus, Alacant, Cabanes (Castelló), Alcañiz (Terol) i Miajadas (Càceres). El Grup Unió al qual pertany, amb seu social a Reus, representa 148 cooperatives d’arreu de l’Estat espanyol i 8.200 socis productors. El grup compta amb una facturació de 110 milions d’euros i exporta a 34 països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona