Economia

Foment signa un paquet de mesures amb els transportistes que no fan vaga

El 88% dels transportistes representats dins del Comitè Nacional del Transport (CNT) han signat un paquet de 54 mesures per superar l'escalada dels preus dels carburants. D'aquesta manera s'acaben les negociacions amb el sector.

Els convocants de la vaga, Fenadismer i Confedetrans, no donen suport a les mesures perquè les consideren insuficients i mantenen la vaga.

Tot i els esforços del govern espanyol i de la resta d'associacions, els convocants de la vaga, Fenadismer i Confedetrans, s'han negat a signar el document perquè no recollia la seva reivindicació principal: una tarifa mínima dels seus serveis que com a punt de partida cobreixi les despeses d'explotació. Aquestes dues agrupacions no desconvoquen, i segueix la convocatòria de vaga.

Les mesures aprovades volen reforçar la capacitat de negociació mercantil dels transportistes. Es tracta d'una clàusula que els permet revisar els contractes en funció de les oscil·lacions de preus. També els 60 milions d'euros compromesos per a aquells transportistes que vulguin abandonar el sector.
L'acord també inclou mesures directes per reduir les càrregues fiscals i socials que suporten els transportistes. Entre d'altres, l'agilització de la devolució de l'IVA.

Álvarez demana que desconvoquin la vaga
La ministra ha demanat als convocants de la vaga que la desconvoquin pel perjudici que estan provocant a la ciutadania. Ha dit que aquells que creuen que la tensió millora la seva situació "estan molt equivocats, amb la tensió i la violència només generen un clima d'inestabilitat".

També ha volgut assegurar que tots aquells que vulguin treballar ho podran fer de manera segura, ja que tant el seu ministeri com Interior estaran ''especialment atents''. Álvarez ha demanat responsabilitat a aquells que mantenen la vaga.

Preguntada sobre la possibilitat que ara el ministeri negociï bilateralment amb els vaguistes, Álvarez ho ha descartat categòricament perquè l'únic interlocutor vàlid és el CNT.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell

Visen un 30% més de projectes fotovoltaics a la demarcació el 2023

GIRONA
Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida
Economia

Damm tanca el 2023 amb 130 milions de benefici, un 28% més que l’any anterior

barcelona