Economia

Nissan paralitza la producció a Barcelona a partir d'avui per problemes de subministrament

La fàbrica de Nissan a la Zona Franca (Barcelona) ha decidit parar la producció a partir d'aquest dimecres a causa de la falta d'alguns components provocada per la vaga del transport, cosa que impedeix continuar normalment la fabricació de vehicles, segons han confirmat fonts de la companyia.

En declaracions a Europa Press, un portaveu de Nissan ha assegurat que, a partir d'avui, coincidint amb l'entrada del primer torn, la producció de la factoria quedarà interrompuda, i continuarà així en els torns successius "fins que es desconvoqui l'aturada en el transport".

Aquesta situació, si es prolonga durant tota la jornada, suposarà que la fàbrica de la multinacional japonesa deixarà de produir 790 unitats dels models Pathfinder i Navara (totterrenys) i de la furgoneta X-83 –comercialitzada com a Primastar, Traffic i Vivaro.

Al llarg d'ahir, Nissan va confirmar que l'activitat es desenvolupava "normalment" gràcies a l'aprovisionament de components que, davant de l'anunci de la vaga, va fer la fàbrica, fet que li va permetre aguantar durant dues jornades els problemes en el subministrament d'algunes peces.

L'aturada en el sector del transport no afectarà de moment les plantes que la companyia té a Cantàbria i a Àvila. En aquesta última, ja era prevista amb anterioritat un aturada de dos dies per flexibilitat aquest dijous i divendres, de manera que l'activitat va poder seguir normalment ahir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.