Economia

Una part del sector del taxi convoca una vaga de 8 hores per divendres

La mobilització se suma a les aturades de transportistes per protestar per l'increment del preu dels carburants

Una part del sector del taxi a Catalunya ha decidit aquest dimarts convocar una vaga de vuit hores, de les 6.00 a les 14.00 hores, per a divendres que ve, dia 13 de juny, segons que han informat fonts d'aquest col·lectiu.

Després d'una reunió mantinguda avui entre les principals entitats del sector, el Sindicat de Taxistes de Catalunya (STAC), el Grup de Taxistes Independents (GTI) i el Gremi Unió de Taxistes (GUT) han recolzat aquesta mesura, mentre que la Federació Catalana del Taxi (FCT) i el Sindicat de Taxistes de Barcelona (STAB) s'han desmarcat de la convocatòria de vaga.

Aquesta mobilització se suma a les aturades convocades per algunes de les associacions de transportistes a Espanya per protestar per l'increment del preu del gasoil professional. Els taxistes convocants de la vaga parcial reclamen, entre d'altres punts, l'augment de la bonificació del gasoil professional, la supressió del cèntim sanitari i una major aposta per energies alternatives mitjançant subvencions.

Els convocants de la vaga ja han sol·licitat mantenir reunions amb la Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat i amb l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) per intentar trobar solucions al conflicte. Segons els taxistes, els costos s'han disparat a causa de l'augment del preu del gasoil professional en els últims mesos. L'STAB i la FCT estan d'acord amb les reivindicacions, però s'oposen a la convocatòria d'una vaga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona