Economia

La policia intenta desactivar els piquets informatius

L’activitat a les zones industrials i logístiques era ahir escassa però qui volia treballar podia fer-ho

Mossos d’Esquadra i policies locals van mantenir ahir un pols amb els piquets informatius que s’havien situat en punts estratègics dels polígons industrials del Baix Llobregat per evitar la circulació de camions i furgonetes. L’estira-i-arronsa entre els uns i els altres va ser constant durant tota la jornada, malgrat que no hi va haver cap incident remarcable.

“És millor que se us en escapi un que no pas que colpegeu algú, perquè si no us hauré de detenir”, deia als piquets un agent de la Guàrdia Urbana de Sant Boi de Llobregat a la rotonda d’accés a l’autopista C-32 en el polígon industrial Can Calderón, polígon que comparteixen Sant Boi i Viladecans i on hi ha moltes empreses de distribució de tot tipus de productes. Però acabava de dir això l’agent quan en un altre punt de la rotonda un grup diferent de transportistes –n’hi havia més de 50– increpaven i s’enfrontaven a companys que optaven per no fer vaga.

“Vaig cap a casa”
De fet, per aquest punt del Baix Llobregat no circulava cap camió i només s’atrevien a fer-ho algunes furgonetes que eren convidades a aturar-se i secundar la vaga. La intervenció de la policia local i dels Mossos d’Esquadra, que s’ho miraven a distància, hi posava pau i aconseguia que el transportista, malgrat la coacció, pogués continuar amb la seva activitat.

No hi van faltar múltiples excuses com “vaig buit” o “vaig cap a casa”, per justificar el pas per aquell punt amb un vehicle de feina. Fins i tot un d’ells, per esquivar-los, va dir que la furgoneta “és la meva casa, jo visc aquí”, cosa que va provocar les rialles dels piquets. La situació era, si fa o no fa, la mateixa en els diferents polígons industrials del Baix Llobregat. En el del Pla, que comparteixen Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat, hi havia molts camions aturats en els carrers del polígon i el centre de serveis per a camioners que hi ha en aquesta zona estava ple a vessar.

A la Zona Franca i en el polígon Pratenc l’activitat era escassa, per no dir nul·la. Els Mossos només es limitaven a controlar les entrades de Mercabarna per evitar qualsevol incident.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona