Economia

Els menjars per a col·lectius i escoles estan garantits per ara

La manca d’algun producte té encara fàcil substitució però en 4 o 5 dies podrien arribar els problemes

Les empreses de restauració per a col·lectivitats (menjadors escolars i d’empresa, bàsicament) i de càtering van ser previsores i la setmana passada van amuntegar primeres matèries als seus magatzems, en funció de l’espai que tenen per fer-ho.

Això ha permès garantir el subministrament del menjar contractat per a cada dia sense fer canvis substancials en el tipus de menús que són habituals per als diferents clients.

Les empreses consultades per l’AVUI garantien ahir el compliment del servei amb normalitat com a mínim al llarg d’aquesta setmana i, en funció de la durada de la vaga, evidenciaven que els problemes de manca de subministrament es podrien donar d’aquí a quatre o cinc dies, és a dir, a partir de la setmana vinent, perquè el normal és fer comandes setmanals.

Decisions ràpides
Algunes empreses han tingut en aquests dos primers dies de la vaga de transportistes problemes puntuals amb determinats productes, però els han resolt amb decisions ràpides: en una escola de negocis de Barcelona el menú d’avui preveia albergínies farcides de primer plat, però el camió que havia de portar aquesta verdura ahir no va arribar, i per tant els alumnes hauran de menjar patates farcides.

Alhora, per resoldre aquests petits incidents i en establiments o escoles que no tenen capacitat d’emmagatzematge i compren cada dia, les grans empreses de restauració per a col·lectivitats els suggerien que anessin a les seves centrals a recollir el gènere amb camionetes.

Els autònoms fan la guitza
En algun cas els problemes havien sigut en la recepció de les comandes de begudes, un gènere que en ocasions depèn directament de les distribuïdores, que treballen amb flotes de repartiment amb vehicles d’autònoms, un dels col·lectius que més han secundat la vaga. Es preveu que avui o demà també hi hagi problemes aïllats amb alguna verdura o hortalissa.

Les grans firmes de càtering estan avesades a les noves tecnologies i en situacions com aquesta en fan més ús que mai. A la cadena Prats Fatjó, per exemple, que fa les contractacions dels serveis cada quinze dies, ahir es mostraven molt tranquils. En aquesta cadena la carn es pot conservar 10 dies i el peix i el marisc envasats al buit uns cinc dies, i per tant l’única preocupació que se’ls pot plantejar és saber què passarà amb el producte més fresc. I més encara perquè la firma ha d’oferir el còctel de la inauguració divendres de l’Expo de Saragossa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona