Economia

Els promotors volen l'ajust de preus com més aviat millor

Immobiliari

Els tràngols, com més aviat millor i ben de pressa, així ja estarà fet. José Manuel Galindo, el president de la patronal dels promotors madrilenys, Asprima, ha dit que la correcció del sector immobiliari s'ha de produir com més aviat millor, i no de manera suau, per acabar d'un cop amb les especulacions sobre els nivells d'oferta, demanda i preus. D'aquesta manera Galindo proposa acabar amb l'actual crisi de confiança que pateix el sector.
"Com més aviat millor el reajust i com més aviat millor el rellançament", va dir Galindo a la inauguració de la conferència immobiliària de Madrid (CIMO). El president d'Asprima ha insistit en el paper de les administracions públiques per reactivar la construcció, i amb ella l'economia. Va aplaudir els plans per reactivar l'obra pública.

Amb tot, Galindo ha recalcat que "el millor pla d'habitatge és un pla d'ocupació", i ha assegurat que si les famílies comptessin amb prou finançament i llocs de treball, "la demanda es reactivaria molt abans".

Amortitzar deute
Les bones notícies han arribat de la mà d'un estudi de l'entitat, que assenyala que les immobiliàries podran amortitzar el seu deute en cinc anys si mantenen l'actual nivell de beneficis. Segons l'anàlisi feta per Planner-Asprima, l'endeutament suposa un 43% dels actius de les immobiliàries espanyoles.

La directora d'anàlisi de l'entitat, Yolanda Fernández, ha fet una crida a la prudència a l'hora de fer desinversions per tal d'obtenir liquiditat per fer front al deute a curt termini. Aquestes maniobres, en la seva opinió, podrien impedir el desenvolupament futur de les empreses. La millor estratègia, al seu entendre, és un procés simultani de concentració i diversificació de negocis, per tal de garantir una alternança d'ingressos.

Els treballadors del sector, en canvi, ho tenen més negre. Segons Ángel Bergés, conseller delegat d'Analistas Financieros, la iniciació d'habitatges caurà un 37% el 2008, cosa que es traduirà en un cost de 260.000 llocs de treball aquest any i 350.000 el 2009. Bergés va alertar que aquests treballadors no es podran recol·locar.

Si els promotors volen un ajust, el tindran. El Banc d'Espanya va alertar que l'ajust de l'economia el 2008 serà "més pronunciat" per les turbulències financeres, tot i que per ara no afecten els bancs però ho poden fer si s'allarga la crisi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona