Economia

Economia

Els treballadors d’Inditex protesten al Zara del passeig de Gràcia

CCOO i UGT demanen un pla de jubilació, primes per vinculació i un plus d'antiguitat a partir dels quatre anys

Els treballadors d’Inditex han portat les demandes de millores laborals a les portes de la botiga Zara del passeig de Gràcia, a Barcelona. Ho han fet aquest divendres en una concentració centralitzada en aquest punt a Catalunya i arran que la marca anunciés uns beneficis de 5.381 milions d’euros el 2023, un 30,3% més que el 2022. La mobilització, convocada per CCOO i UGT, i que ha arrossegat al voltant d’un centenar de persones, s’ha organitzat també per pressionar davant d’“unes negociacions que estan paralitzades”, ha dit la responsable del comerç tèxtil de la federació de serveis de CCOO, Isabel Flores. Ambdós sindicats han exigit, entre d’altres, un pla de jubilació, primes per vinculació i un plus d’antiguitat a partir dels quatre anys.

Flores ha afirmat que no entén el motiu pel qual l'empresa "no vol negociar" aquestes peticions, tenint en compte, ha afegit, que es ve d'un procés anterior amb millores econòmiques i socials aplicades i "un pla d'igualtat conjunt que s'està intentant millorar amb les meses de seguiment". La responsable del comerç tèxtil ha recalcat que hi ha aspectes que "preocupen" i ha insistit en la necessitat de seguir dialogant. En aquest sentit, Flores ha apuntat com una de les demandes "més importants" un pla de jubilació, malgrat que la mitjana d'edat del personal, segons ha calculat, es troba entre els 35 i 40 anys. També ha mencionat un reconeixement per l'experiència a la companyia i aspectes vinculats amb prejubilacions, reduccions de jornada i increment dels dies de vacances, entre altres suggeriments. En la mateixa línia s'ha expressat el responsable del sector de comerç i grans magatzems d'FESMC-UGT, Toni Díaz, però centrant la demanda en un plus d'antiguitat i que Inditex ha proposat a partir dels 25 anys. "Això afectaria a un 5% de la plantilla", ha precisat Díaz, mentre que l'oferta del sindicat és que s'apliqui "per quadriennis", cosa que considera "lògica" perquè suposaria un benefici més estès entre els treballadors. El membre d'UGT ha celebrat els guanys de la firma, però que "tingui una repercussió" en la plantilla. Díaz ha advertit que aquesta ha estat la primera mobilització i ha obert la porta a convocar-ne més, en funció de l'evolució de les converses amb l'empresa. La protesta dels empleats del grup Inditex s'ha replicat a diferents punts de l'estat espanyol com ara a Andalusia, Madrid i Galícia, entre altres llocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona