Economia

Don Piso tancarà 120 oficines i podria deixar 350 treballadors al carrer

La firma immobiliària Don Piso ha anunciat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà les seves 120 sucursals en propietat, i que podria suposar una reducció de plantilla de més de 350 persones, segons han avançat a Efe fonts del sector immobiliari.

Responsables de Don Piso han comunicat avui a la plantilla fixa, que treballa en 120 oficines, la majoria de les quals a Catalunya, la intenció de l'empresa de dur a terme un ERO per suprimir les oficines pròpies i que el model de l'empresa se centri en les franquícies.

Don Piso, la xarxa d'intermediació immobiliària més important de l'Estat espanyol, va passar a ser propietat d'Habitat el desembre de 2006, quan aquest grup va adquirir Ferrovial Inmobiliaria.

En aquest moment Don Piso compta amb 140 oficines franquiciades i 120 oficines pròpies, que seran les que es veuran afectades per aquest pla de reducció de costos.

Portaveus de Don Piso han reconegut que pot presentar-se un ERO en les pròximes setmanes, però que encara és d'hora per establir-ne l'abast.

Les fonts consultades han explicat que les oficines franquiciades, amb menys personal i menys costos fixos, suporten millor la radical caiguda de vendes d'habitatge de segona mà que pateix el sector.

De moment, es desconeix l'abast final d'aquest ERO perquè l'empresa negocia amb els treballadors interessats a continuar treballant en règim de franquícia, de manera que es pugui aprofitar la plantilla amb més experiència en el sector.

Les vendes de Don Piso en un any han caigut un 66% i el grup es troba en pèrdues, igual que Habitat, la matriu, que amb aquest ERO compleix el compromís assolit amb la banca creditora fa uns mesos de racionalitzar la seva estructura.

La previsió és que després d'aquest ERO totes les oficines pròpies tanquin i, per tant, la base del negoci se centrarà en les 140 franquícies. La previsió és que Habitat segueixi tenint pèrdues aquest any 2008 i el 2009, després d'haver tancat el passat exercici amb uns números vermells de 444 milions.

Habitat, presidida per Bruno Figueras, està controlada per la família Figueras i per Josep Suñol, i té com a segon accionista Ferrovial amb el 20%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.