Economia

Els empresaris reclamen una reforma del mercat laboral

El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat pels consellers Josep Huguet i Antoni Castells, han coincidit amb un grup de representants del sector industrial que per superar la crisi serà necessària una injecció de liquiditat a les empreses catalanes i, a més llarg termini, una reforma del mercat de treball.

Així ho han acordat durant un dinar privat que el president ha ofert a una desena d'empresaris i que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat. Ambdues parts han coincidit en la diagnosi de la situació de crisi i en algunes de les mesures per evitar-ne els efectes.

Els representants dels empresaris també han alertat al govern que el percentatge de l'atur és molt elevat i han instat a prendre mesures per limitar el creixement de la desocupació. En aquest sentit, han avisat que en els propers mesos l'atur encara podria pujar més si continua la situació de crisi i no es prenen mesures.

En el dinar hi han participat una desena d'empresaris i representants de les patronals catalanes, com ara el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, el president de Pimec, Josep González, el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, i el president de Fepime, Eusebi Cima.

En la reunió, Montilla, s'ha compromès a treballar amb l'empresariat català per aconseguir que les ajudes públiques que el govern espanyol ha concedit als bancs i caixes per augmentar la seva liquiditat arribin a les petites i mitjanes empreses al més aviat.

Segons Miquel Valls, els empresaris han traslladat a Montilla la seva "preocupació" perquè la liquiditat que injectada als bancs encara no ha arribat a les empreses. El president de la cambra assegura que el president de la Generalitat ha mostrat una "excel·lent" predisposició a contribuir a trobar solucions "urgents". Josep González, de Pimec, creu que Montilla "pressionarà" el govern espanyol per aconseguir el que reclamen.

Els empresaris també han aprofitat la trobada per reclamar mesures adequades que permetin afavorir l'ocupació i accions estructurals que contribueixin a fer que les empreses puguin fer front a la crisi amb més facilitat.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.