Economia

El dèficit de l'Estat es va situar en l'1,31% del PIB a l'agost

Economia

L'Estat va registrar fins a l'agost un dèficit de 14.638 milions d'euros, l'1,31% del PIB, segons les dades d'execució pressupostària que ha fet públiques aquest dimarts el ministeri d'Economia. Al mes de juny, per primera vegada des del juny del 2005, el dèficit es va situar en el 0,42% del PIB i ascendia a 4.683 milions.

Els impostos directes van suposar 68.160 milions d'euros, una xifra que representa un descens de l'11,3% respecte al mateix període del 2007, i l'IRPF retrocedeix també un 0,5% com a conseqüència del descens del primer termini de la quota positiva de l'IRPF, de la rebaixa del tipus efectiu associada a la reforma de l'IRPF, així com les devolucions de l'IRPF. Pel que fa a l'impost de societats, la recaptació cau un 29,6% a causa dels canvis normatius i a la desacceleració dels resultats empresarials.

Segons Economia, els resultats són conseqüència de la "intensa desacceleració que està registrant l'economia espanyola, principalment en el sector immobiliari".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.