Economia

El dèficit de l'Estat es dispara fins al 3,82% del PIB el 2008

Crisi

El dèficit del conjunt d'administracions de l'Estat es va disparar fins al 3,82% del PIB l'any 2008.

La xifra s'eleva a 41.874 milions d'euros i suposa quatre dècimes més que l'última previsió del govern espanyol, a causa de l'augment de l'esforç fiscal que ha estat necessari per fer front a la crisi i de la disminució de les recaptacions.

El superàvit de la Seguretat Social, doncs, no va poder compensar els números vermells de la resta d'administracions.

El secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos, Carlos Ocaña, ha explicat que el govern espanyol ha posat "tots els instruments al seu abast" per afrontar la crisi, i això ha suposat un esforç fiscal "sense precedents que ha dut a aquestes xifres".

Ocaña ha assegurat que del total del dèficit, 1,8 punts es deuen a l'esforç fiscal fet des de l'administració central per afrontar el deteriorament de l'economia.

També ha admès que la reducció del saldo positiu de la Seguretat Social es deu a l'augment de la despesa en prestacions per atur, encara que ha recordat que aquesta despesa es finança des de l'Estat i no fa minvar el pagament futur de les pensions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.