Economia

La Generalitat portarà el dèficit fins al límit per fer un "rècord històric" amb la inversió

La Generalitat afronta la crisi amb uns pressupostos que seran "austers i rigorosos" pel que fa a la despesa corrent, però que tindran un capítol d'inversions de 6.581 milions: un "rècord històric", segons ha anunciat aquest divendres el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells.

La presentació dels comptes al Parlament ha confirmat el que ja s'havia avançat dimarts: el govern incrementarà l'endeutament i portarà el dèficit fins al límit legal, l'1% del PIB. El 2009, per tant, la Generalitat tindrà un dèficit de 2.127 milions d'euros.

Dels 6.581 milions previstos per a inversions, un 65,3% s'hauran de cobrir amb crèdits. El 2008, només un 21,8% de la inversió es van afrontar amb endeutament. El descens d'ingressos previst, associat a la crisi econòmica, és la causa de la necessitat d'augmentar l'endeutament si no es vol aturar la màquina, segons el govern.

En total, els pressupostos del govern català per al 2009 pugen a 36.985,1 milions d'euros, un 6,4% per sobre de la xifra de 2008. Un 51% de la despesa total es dedicarà als serveis socials.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.