Economia

Les caixes d'estalvi preveuen que la recessió econòmica arribarà a l'octubre

Crisi econòmica

La Fundació de Caixes d'Estalvi (Funcas), preveu que l'economia espanyola entrarà en recessió en el quart trimestre d'aquest any, un cop s'han registrat taxes intertrimestrals negatives en el segon i tercer trimestre d'aquest any, mentre que considera que la recuperació arribarà a partir del segon semestre del 2009, i que tornarà a una fase de creixement a partir del 2010.

Les caixes d'estalvi han arribat a aquesta conclusió després de revisar a la baixa les seves previsions de creixement per al present exercici, que ha passat de l'1,6% a l'1,1%. Així mateix, també s'ha rebaixat l'estimació per al 2009, que ha passat del 0,4% al -0,5%.

Aquestes previsions són molt més pessimistes que les estimacions del govern espanyol, que situa el creixement del PIB en l'1,6% el 2008 i l'1% el 2009. Així mateix, la Funcas considera que el sector de la construcció continuarà patint ajustos i que el consum es mantindrà debilitat a causa de la caiguda de l'ocupació, la pèrdua de poder adquisitiu, l'elevat endeutament, l'alça dels tipus d'interès, la restricció creditícia i l'augment de l'estalvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.