Economia

Un empresari d'Olèrdola, desesperat perquè no cobra la feina feta en obres públiques

Economia

"Estic desesperat". Són paraules de Josep M. Cortés, un petit empresari del sector elèctric que no ha cobrat per uns treballs fets en tres obres públiques, un CAP, un centre d'educació primària i un institut. "Hauré d'emprendre accions radicals, com ara tallar carreteres amb les meves furgonetes", afirma Cortés, que si no cobra haurà d'acomiadar els seus 25 treballadors. L'empresari d'Olèrdola ha parlat amb el govern català i fins i tot ha fet arribar la seva desesperació a Ernest Benach, president del Parlament català, que l'ha instat a esperar la resolució judicial.

Josep M. Cortés és el director de l'empresa Elèctrica Ips d'Olèrdola (Alt Penedès) que va ser subcontractada per l'empresa Tiferca S.A., i alhora contractada per l'empresa pública GISA, per construir el CAP de Cubelles, i que encara no ha cobrat ni un cèntim.

Josep M. Cortés denuncia la Generalitat perquè la responsabilitza de retenir els seus diners. Diners que havien d'anar a parar a Tiferca S. A. però els ha acabat retenint el govern perquè l'empresa no els destinava a pagar l'elèctrica i que a més a més ha acabat presentant un concurs de creditors. Ara, GISA està esperant una resolució judicial que determini per a qui han de ser aquests fons.

Segons Cortés, la resolució judicial "no li anirà al seu favor ja que es dictaminarà que primer cobrin els creditors de primer nivell com Hisenda, la Seguretat Social i les entitats bancàries", i després que ho facin els creditors de segon nivell, com és el seu cas. El procés, segons l'empresari, "es podria allargar com a mínim dos anys, i podria acabar cobrant al final només un 10%" dels treballs que ha fet al CAP de Cubelles.

Ha passat el mateix amb la construcció d'un CEIP a Roda de Barà i d'un IES Les Borges del Camp projecte dels quals GISA va encarregar a l'empresa GALVE GIL, S.A. i aquesta va subcontractar l'Elèctrica Ips, que tampoc ha cobrat res per els seus serveis. La Generalitat afirma que si els centres educatius ja estan en marxa significa que GISA ja ha complert amb els seu pagaments. Dels diners que ha de cobrar l'elèctrica el govern ja no se'n fa responsable perquè els hi ha de pagar GALVE GIL, S. A.

El cas però, és que l'empresa elèctrica no ha cobrat cap dels 97.187,89 euros que se li deuen per als tres centres i els ha portat a presentar el cas davant la Justícia, a l'espera que algú es faci càrrec del deute.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona