Economia

400 empresaris catalans es manifesten a Madrid per demanar mesures efectives contra la crisi

Economia

Uns 250 representants d'organitzacions de pimes i autònoms catalans han sortit des de Barcelona cap a Madrid per assistir a la concentració empresarial que portarà fins al Congrés dels Diputats el seu malestar davant la falta de mesures efectives que solucionin l'"asfíxia" financera que pateixen a causa de la crisi.

L'expectativa dels organitzadors, l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA) i les patronals de pimes de Catalunya (Pimec) i Balears (Pimeb), és que la concentració uneixi més d'un miler de presidents i secretaris d'organitzacions d'autònoms, microempresaris i pimes a la plaça de Neptú, al costat del Congrés.

Abans de sortir cap a Madrid, el president de la patronal catalana Pimec, Josep González, ha assenyalat que des de Catalunya s'espera una afluència de "més de 400 persones" a aquesta mobilització que ha titllat d'"històrica", ja que és la primera vegada que empresaris catalans, entre els quals hi haurà totes les cambres de comerç, decideixen portar les seves protestes fins a la capital de l'Estat.

Ha destacat que els assistents a aquesta convocatòria representen més d'1,23 milions de pimes, "gairebé la meitat del total de petites i mitjanes a Espanya" i confia que la protesta serveixi d'alguna cosa.

"Cap govern pot ser insensible a unes peticions tan raonables", ha remarcat González, que ha aplaudit les iniciatives que ja han manifestat alguns grups parlamentaris al Congrés i que van en la línia del que demanen aquests empresaris i autònoms.

Tot aquest còmput de peticions seran les que els participants lliuraran per escrit als grups parlamentaris després de la concentració perquè coneguin quines són les seves propostes per resoldre la delicada situació que passen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes