Economia

Pirelli inicia els acomiadaments previstos en l'ERO

Economia

Els treballadors de Pirelli afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) s'han assabentat de la seva situació aquest dimecres al migdia quan s'han presentat a les portes de la factoria de Manresa per entrar a treballar.

La direcció de la multinacional de Pirelli ha començat d'aquesta manera a fer efectius els acomiadaments de l'ERO, que afecta un total de 257 treballadors de la factoria de Manresa.

Una dotzena de guàrdies de seguretat contractats especialment per la direcció de la multinacional italiana per a aquesta jornada, comunicaven els acomiadaments als treballadors a l'entrada de la fàbrica. Un dels guàrdies, amb una llista a la mà, els demanava el seu nom i DNI i els comunicava si podien entrar a treballar a la planta, o si estaven acomiadats, en aquest cas els lliuraven una carta.

Aquesta mateixa situació s'ha repetit a les 20.30 hores en el torn de nit i també en el de la matinada.

Davant la forma d'actuar de l'empresa, els representants del sindicat CGT s'han desplaçat a la delegació de Treball per aconseguir les llistes definitives amb els noms de tots els empleats afectats, tant els prejubilats com els que es presentaven voluntaris per deixar l'empresa.

Llàgrimes, abraçades, i molta indignació era la imatge d'aquest migdia a l'entrada de Pirelli Manresa, així com crítiques per la forma de comunicar aquests acomiadaments.

Alguns treballadors criticaven també els sindicats majoritaris del comitè d'empresa, CCOO i UGT, que al migdia no eren a la zona.

En representació d'USOC, Javier Sánchez Serrano, ha mostrat el seu malestar per com s'han produït els acomiadaments, "ho han fet de la pitjor manera que sabien" i no els han facilitat cap informació.

Entre trenta i quaranta persones s'han presentat voluntàries per abandonar l'empresa, 88 més seran prejubilades, i la resta, fins a 257, seran acomiadades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amazon busca 150 persones per al centre logístic del Far d’Empordà

EL FAR D’EMPORDÀ
empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell

Visen un 30% més de projectes fotovoltaics a la demarcació el 2023

GIRONA
Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona