Economia

Pirelli deixarà de fabricar pneumàtics a la planta de Manresa

Crisi

Pirelli ja no fabricarà més pneumàtics a la planta que la multinacional té a Manresa. La direcció de l'empresa ha comunicat aquest dimecres a la plantilla el cessament de la producció, que afectarà uns 600 treballadors, segons ha confirmat el delegat de CCOO al comitè d'empresa, Santi Vidal.

Tot i la idea de l'empresa de mantenir part de l'activitat que desenvolupa a Catalunya, Vidal ha reconegut que la planta de Manresa no té "excessiu futur". El cessament arriba pocs mesos després que la companyia acomiadés uns 250 treballadors i deixés de banda un projecte que preveia construir una nova planta a Manresa.

Vidal ha lamentat que els treballadors de Pirelli s'hagin hagut d'assabentar de la notícia a través dels mitjans de comunicació, però ha recordat que durant les negociacions de l'ERO l'empresa ja va avisar de la seva intenció de transformar la seva activitat.

Aquest canvi, que es produiria entre finals d'aquest any i principis de l'any que ve, podria significar la creació d'un centre logístic per al sud d'Europa, la fabricació de filtres de partícules i la investigació de productes relacionats amb les plaques fotovoltaiques i el reciclatge de pneumàtics, entre altres activitats.

La UGT de Catalunya ha demanat, en un comunicat, que Pirelli recol·loqui la totalitat dels treballadors a la planta de Manresa en el procés de reconversió que ha de fer l'empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

El creixement de l’economia catalana quintuplica el de la zona euro el 2023

barcelona

Amazon busca 150 persones per al centre logístic del Far d’Empordà

EL FAR D’EMPORDÀ
empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell

Visen un 30% més de projectes fotovoltaics a la demarcació el 2023

GIRONA