Economia

Viure a Barcelona ja és tan car com viure a Nova York

Rànquing

Barcelona s'ha convertit en la vintena ciutat més cara del món, al davant de llocs com Los Angeles (28a), Chicago (29a) o Hong Kong (41a) i gairebé a la mateixa altura que Nova York, que ocupa la divuitena posició de la classificació elaborada pel banc suís UBS.
L'anàlisi, que es va fer pública ahir, s'ha realitzat amb dades de l'any 2006, que es comparen amb les del 2005, i en aquest període de temps Barcelona ha pujat del vint-i-vuitè lloc del rànquing al vintè. Si, a més, incloguessin el preu de l'habitatge, la capital catalana encara pujaria alguns esglaons més al rànquing del 2006.

L'explicació d'aquest fenomen rau en el fet que UBS pren com a referència el dòlar per elaborar l'estudi i, per tant, la revalorització que ha experimentat la moneda única en els últims anys -o potser seria millor dir la pèrdua de valor que ha sofert el dòlar- ha encarit enormement la vida a la zona euro. De fet, les onze primeres ciutats de la classificació són europees i no és fins a l'onzè lloc que trobem la primera ciutat que no ho és: Tòquio.

Ciutats nord-americanes com Nova York, Los Angeles o Chicago han perdut entre deu i quinze llocs en el rànquing de ciutats més cares entre el 2005 i el 2006 i ja no surten als primers llocs de la classificació. El mateix ha succeït amb ciutats asiàtiques com Hong Kong o Xangai. "Actualment un viatge per anar a comprar als Estats Units és una proposta atractiva per als europeus", assenyala UBS.

Pel que fa al poder adquisitiu, una variable que té en compte els preus i els salaris, Barcelona gairebé no va guanyar posicions en la classificació elaborada per UBS i el 2006 se situava en el lloc vint-i-quatrè, un lloc més amunt que en el rànquing de l'any 2005. En aquest apartat, les ciutats europees encapçalen novament la classificació i copen els deu primers llocs de la classificació, on una vegada més les ciutats nord-americanes han perdut moltes posicions en relació amb l'estudi de l'any 2005.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell

Visen un 30% més de projectes fotovoltaics a la demarcació el 2023

GIRONA
Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida