Economia

L'MTC s'allunya d'Ascó i es dirigeix al País Valencià

El govern espanyol ajorna una setmana oficialitzar la instal·lació del cementiri però el Ministeri d'Indústria ja ha comunicat que l'escollida és Zarra

La candidatura del municipi riberenc continua sent una de les preferides

El Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) s'allunya d'Ascó mentre s'apropa a la població valenciana de Zarra. Després de mesos de discussió sobre quin és el lloc tècnicament i políticament més idoni, el govern espanyol ara ja té pràcticament decidit que el País Valencià s'endurà la polèmica infraestructura. Fonts de la Moncloa admeten, però, que en l'informe d'Indústria que ahir es va analitzar al Consell de Ministres el municipi d'Ascó ha quedat només a unes “dècimes” del preferit. És, doncs, el primer finalista. I davant d'això en privat s'insisteix que no s'ha tancat la porta a instal·lar-lo a Catalunya.

En tot cas, el fet que s'hagi posat ara sobre la taula del Consell de Ministres i que no s'hagi ajornat a després de les eleccions del 28-N apuntala la tesi que no es té intenció de portar el cementiri a Ascó per no castigar més la candidatura de José Montilla.

Les declaracions d'ahir a migdia de la vicepresidenta primera de l'executiu espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, de no voler confirmar la candidatura de Zarra afirmant que encara hi ha “camí” a recórrer fins que no es faci pública la decisió final contrasta amb l'actitud del Ministeri d'Indústria, que dirigeix Miguel Sebastián, que de bon matí ja confirmava la notícia al territori afectat.

El govern del País Valencià, presidit pel popular Francisco Camps, radicalment contrari a acollir el cementiri, assegurava que el Ministeri d'Indústria li va comunicar ahir l'opció de Zarra, mentre que als territoris governats pel PSOE com ara Castella-la Manxa i Extremadura també es va trucar des del ministeri per informar-los que s'havien deslliurat del magatzem.

Davant de la polèmica, algunes fons apunten que la decisió de Zarra és ferma però que s'ha ajornat la resolució per si cal repensar-ho en els pròxims dies. Altres, però, insisteixen que De la Vega ha volgut desautoritzar el ministre d'Indústria pel fet que hagi tirat pel dret filtrant el nom de Zarra per garantir-se que el Consell de Ministres no es farà enrere un cop conegui l'estudi jurídic que ara s'ha encarregat i que es presentava com a decisiu per oficialitzar el nom del municipi.

Zarra és un municipi de 551 habitants situat a la frontera amb Albacete. Una part dels seus veïns treballen a la central nuclear de Cofrentes. L'alcalde, Juan José Rubio, del PP, reclamava la instal·lació del magatzem perquè assegurava que la comarca “s'està morint”.

Zarra està molt ben situada tot i que encara hi ha camí a recórrer
M.T. Fernández de la Vega
vicepresidenta espanyola


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona