Economia

La contra

Les altres rutes del vi al Penedès

Les empreses amplien la seva oferta. Ara ja es pot passejar amb un Segway per les vinyes, anar a cacera i acabar fent un tast de caves o bé rebre una sessió de vinoteràpia

El Segway, el giroscòpic inventat per l'estatunidenc Dean kamen, que va arribar a Barcelona el 2005 com a transport de moda per a turistes urbanistes, s'ha fet veure finalment al Penedès. El vehicle de transport de dues rodes amb tecnologia giroscòpica, controlat per ordinador i amb alimentació elèctrica, és la darrera proposta enoturística del sector que actualment estan promocionant dues empreses del sector, Giroscopik i Dinàmic Solutions; una manera ben còmoda i alhora excèntrica de passejar per les vinyes. Diumenge, l'aparell va ser el joguet més observat de la sisena edició de la mostra de vins i caves, Subirats Tasta'l, que es va celebrar a Sant Pau d'Ordal, a Subirats. L'estava promocionant una de les empreses que ven paquets turístics. Els assistents a la fira van poder pujar a l'aparell i fer un trajecte amb el nou vehicle. “És un vehicle de transport segur, molt intuïtiu, i ofereix unes sensacions incomparables. Té un ordinador que analitza cent vegades per segon l'estabilitat de l'individu que va a dalt i ofereix moltes possibilitats per als grups que vulguin fer rutes pel Penedès”, explicava el gerent de Giroscopik, Gabriel Frutos. La proposta és, de moment, minoritària i pocs s'atreveixen a pujar-hi, però sorprèn entre la variada oferta que comencen a posar sobre la taula les empreses turístiques de la zona. N'hi ha per triar i remenar. Les més comuns són les visites a cellers, tastos de productes, visites amb calçotada inclosa, un cap de setmana amb visites a la vinya i amb spa, visites culturals amb tastos de vi i cava i també activitats d'aventures i cursets per aprendre a degustar el vi i el cava del Penedès. Si els urbanistes aficionats a les novetats tecnològiques tenen la seva oferta vitivinícola, els caçadors i els amants dels massatges també tenen la seva. L'hostal El Molí de Pontons ofereix dues activitats atractives per aquests sectors. La primera és un cap de setmana de cacera amb sis pardals assegurats per cada escopeta per les muntanyes de Pontons i un curs de degustació de cava a les bodegues del poble, i l'altra és una sessió de vinoteràpia, la proposta que fa poc van popularitzar hotels de la Rioja i que ara ja té els seus adeptes a Catalunya. L'oferta, que es promociona per les dates de Nadal, consisteix en un tractament que inclou dues nits d'allotjament amb jacuzzi, massatges relaxants amb productes del vi d'una hora de durada, banys al jacuzzi amb oli de la llavor del raïm i copes de cava. Els qui ho han provat, i sobretot els que ho promocionen, diuen que, a més de ser relaxant, té propietats antioxidants.

El ventall és ampli i cada vegada s'obre més. L'objectiu és que els turistes que visitin el Penedès remenin entre una o altra activitat, però que no deixin de trobar allò que busquen, sempre amb el vi i el cava com a pretext.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona