Economia

AGRICULTURA

Els citricultors de l'Ebre perden més de 10 milions d'euros per les gelades

Unió de Pagesos reclama una reducció de mòduls de l'IRPF per als productors afectats

Les cooperatives i els magatzems agrícoles perdran 7 milions més

Tres setmanes després de les gelades que van afectar els camps de cítrics del Baix Ebre i el Montsià, el sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) quantifica en 10 milions d'euros les pèrdues directes dels citricultors. “Hi ha moltes mandarines tardanes i diferents varietats de taronja que s'han fet malbé, la campanya està ferida de mort”, va lamentar el coordinador del sector dels cítrics d'UP, Carles Roig. A les pèrdues que tindran els productors de cítrics, UP hi afegeix 7 milions d'euros més de pèrdues indirectes de les cooperatives i els magatzems agrícoles.

Tot i els danys dels cítrics, hi ha una part de la producció que s'ha collit igualment i s'ha enviat als mercats europeus. “Si exportem gènere de baixa qualitat, pot acabar tancant-se aquest mercat, i llavors la fruita bona se'ns quedarà als arbres”, va dir Roig, que reclama a l'administració que controle la qualitat dels cítrics que es comercialitzen. Els productors també demanen al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que tingui en consideració les conseqüències d'aquests danys climàtics en el sector dels cítrics de cara a la reducció de mòduls de l'IRPF i que, a més, Agroseguro faci els informes pericials tan acuradament com sigui possible. També reclama que es tinguin en compte les possibles afectacions dels arbres.

Millorar l'assegurança

D'altra banda, UP reclama a Agroseguro una millora per a l'assegurança del sector dels cítrics, de manera que totes les plantacions que tinguin més d'un 50% d'afectació puguin ser compensades amb el 100%. En aquest sentit, UP proposa que es derive tot el producte a la indústria per elaborar sucs, atesa l'elevada complexitat i el sobrecost que suposa el treball de separar el producte gelat del que no ho està.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona