Economia

GARRIGUES

La fira de l'oli de les Garrigues eixampla la perspectiva

La promoció de l'oli compartirà protagonisme amb productes com ara el vi de la comarca i el pa de ronyó

Ni el descens de collita a la meitat per la sequera ni les retallades pressupostàries afectaran la Quinzena Edició de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra, que se celebrarà entre el 20 i el 22 de gener vinents a les Borges Blanques.

Empreses i institucions tenen clar que el certamen, un dels referents de l'oli català, no pot permetre's aturar-se per les conjuntures i empitjorar, així, les perspectives del producte estrella de les Garrigues. “Hem fet un esforç especial de suport al producte”, ha dit l'alcalde de les Borges, Enric Mir. Es manté el pressupost, els expositors i s'esperen els 70.000 visitants de l'any passat. Les cooperatives es troben en plena recol·lecció de l'arbequina. “És un any difícil, on moldrem un 40% menys d'olives. A part de la sequera, els arbres encara s'estan recuperant de les gelades del 2001”, explica el president de La Borgenca, Joan M. Torné. Asseguren, però, que d'oli nou no en faltarà i tampoc se'n veurà afectada la qualitat.

Més enllà de la tradicional venda d'oli, la fira inclourà maridatges amb el pa de ronyó, el vi garriguenc, els productes de bellesa elaborats amb oli i la DO Pera de Lleida, amb qui es presentarà un allioli. “Sumem productes que dinamitzen el territori”, segons el gerent, Jordi Ribalta.

LA XIFRA

70.000
visitants
va tenir l'edició anterior de la fira, que exhibirà uns 120 expositors al pavelló de l'Oli de les Borges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.