Economia

El nou ministre de Finances grec promet treballar per als qui més pateixen la crisi

Euclidis Tsakalotos agraeix a Iannis Varufakis la seva tasca al capdavant del departament

El nou ministre de Finances grec, Euclidis Tsakalotos, ha assegurat aquest dilluns que el govern està disposat a reiniciar les negociacions amb els creditors i ha expressat la seva voluntat de treballar per les persones que ho estan passant pitjor amb la crisi.

“La nostra intenció és continuar la negociació per aconseguir alguna cosa millor per a la gent que més ha patit; treballem per a ells”, ha afirmat Tsakalotas després de prendre possessió del càrrec en una roda de premsa conjunta amb els seu predecessor, Iannis Varufakis, que aquest dilluns ha presentat la seva renúncia per facilitar les negociacions amb les institucions europees.

El nou membre de l'executiu ha constatat que no arriba al càrrec en un moment “fàcil” per al país, però ha garantit que es bolcarà per aquells que “han perdut la feina, s'han vist obligats a tancar les seves empreses o a emigrar”.

Tsakalotos ha pres possessió del càrrec cap a les vuit del vespre (19 hores a Catalunya) davant el president de la República, Prokopis Pavlópulos, i el primer ministre, Alexis Tsipras.

Minuts després ha comparegut davant els mitjans en una roda de premsa en la que ha destacat que la majoria de població ha donat la seva confiança al govern, com ho demostra el resultat del referèndum del diumenge, en el que més del 60% dels grecs va rebutjar la proposta dels creditors malgrat que, segons ell, els mitjans de comunicació no va presentar els arguments de manera “equitativa”.

El nou titular de Finances ha subratllat que l'executiu ha aconseguit aquest suport del poble grec tot i que aquest s'ha vist durament colpejat per la crisi, ja que “ha perdut el 25% del PIB, ha vist reduccions de salaris i pensions” i moltes famílies han de sobreviure “amb una pensió de 500 euros” per a les despeses familiars.

Tsakalotos ha volgut agrair públicament a Varufakis la seva tasca al capdavant del ministeri.

“Tot això no hauria estat possible sense Iannis i, per aquest motiu, tot el poble grec li ha d'estar agraït”, ha dit.

De la seva banda, el ja exministre de Finances ha subratllat que “l'única notícia avui és el gran ‘no' del referèndum i com el govern podrà capitalitzar-lo”. “El que té lloc en aquest moment és alguna cosa més que un simple traspàs de poders”, ha apuntat.

El nou ministre ha estat el cap de l'equip negociador grec a Brussel·les des que el passat abril Tsipras retirés a Varufakis de la primera línia com a conseqüència de les dures crítiques que va rebre dels socis europeus.

A diferència de Varufakis, Tsakalotos no s'ha caracteritzat per voler estar en el centre de l'atenció, però el seu nomenament podria no agradar a molts dirigents europeus perquè ell mateix es considera de la corrent d'esquerres dins de Syriza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona