Economia

Ercros quedaria esquitxada pel tancament de Covestro

Els sindicats alerten que si es tanca la planta de MDI de Covestro també afectarà els treballadors d'Ercros, proveïdora del clor, tant de Flix com de Tarragona

Mantenen que la planta és rendible

L'anunci del tancament de la planta de producció de MDI de Covestro, prevista per a finals del 2017, que afectarà 120 persones, també provocarà una afectació directa a uns 180 treballadors més de les fàbriques d'Ercros de Flix i Tarragona, segons els representants sindicals a la planta tarragonina de la filial de Bayer. Vicente Moya, delegat d'Indústria de CCOO, va recordar que Ercros és el primer proveïdor de clor de Covestro i va lamentar que l'empresa “no escoltés les ofertes que Ercros va fer-li per abaixar el cost del clor”. Els sindicats també van remarcar que, amb una fàbrica pròpia, el negoci de la sosa càustica garantiria obtenir clor a cost zero. Moya va alertar que, en total, es veuran afectats uns 300 treballadors del conjunt de plantes tarragonines, “a més de l'impacte que tindrà entre les empreses de serveis i de manteniment de l'entorn”.

El president del comitè d'empresa de Tarragona, Ramon Viña, va argumentar que la inversió d'una planta de clor per a l'MDI a Tarragona “és equiparable a la que s'hauria de fer per absorbir la producció de Tarragona en una altra planta d'Europa”. El representant al comitè europeu de Bayer, Jorge Moraleda, va afirmar que “no té sentit tancar Tarragona perquè Bayer necessita un 30% més de producció, que podria fer-se aquí”. “Ens trobem en un cas de deslocalització del producte de l'Estat espanyol a Alemanya, on aposten per la farmàcia i es desfan de la química”, va afirmar Viña. La decisió de Bayer hauria estat presa perquè la producció farmacèutica genera un 30% de beneficis, en comparació amb el 12% de la química. Moraleda també va criticar que “per a ells és més important mantenir els treballadors de les empreses matrius d'Alemanya que no els de Tarragona”.

LA XIFRA

300
treballadors
perdrien la feina a les plantes d'MDI de Covestro i d'Ercros a Tarragona i Flix, segons els sindicats.

Intentaran el diàleg abans de mobilitzar-se

El sindicalista Jorge Moraleda va recordar que existeix un compromís de Bayer a Europa, signat fa un any, “per invertir en les plantes i garantir els llocs de treball”, encara que a l'Estat espanyol “la garantia de treball es va negar en el moment del canvi de Bayer a Covestro”. Els sindicats portaran el cas “al procés que obliga la companyia a obrir un període de consultes previst per la via jurídica europea”. El personal també reclama una taula negociadora entre empresa, administració i treballadors. En cas que no prosperi el diàleg, no descarten mobilitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia