Economia

Convoquen vaga indefinida a les mines de Balsareny i Súria després de la mort d’un treballador

L’aturada començarà el 17 de juny si no s’arriba a un acord que millori les condicions de seguretat i treball

Els representants dels treballadors alerten que hi ha hagut “nombrosos accidents”, molts dels quals “greus”

La Intersindical-CSC ha convocat vaga indefinida a les mines de Balsareny i Súria per reclamar mesures de seguretat laboral a l’empresa Montajes Rus després que un treballador morís el 4 de juny en un despreniment a la galeria on treballava.

L’aturada de l’activitat començarà el 17 de juny “si la conciliació prèvia no esmena la situació i garanteix unes condicions de treball que deixin de robar vides als empleats de les mines”, afirma el sindicat.

L’organització denuncia la manca “evident” de mesures de seguretat a l’empresa i “deficiències en el treball”. En aquest sentit assegura que ja hi ha hagut “nombrosos accidents” i que molts han estat “greus”.

Amb la vaga la Intersindical reclama més seguretat, millores en la maquinària, mes controls de fums i gasos i una màquina de transport de materials per la rampa “en bones condicions d’utilització”. També reclama a l’empresa que deixi de primar l’extracció de minerals “per davant de la seguretat i les vides de la plantilla”.

La plantilla convocada és de 400 persones, de les quals 350 treballen a les mines de Balsareny i Súria i 50 més, a un taller a un polígon industrial de Berga o a les oficines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia