Economia

L’OCDE retreu a Madrid la “distorsió” a l’Estat en l’impost de successions: “No és moment de jugar a la competència”

Calviño diu que la competició a la baixa en impostos “empobreix a tots”

El secretari general de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Angel Gurría, ha retret aquest dijous a la Comunitat de Madrid la “distorsió” que provoca a l’Estat en l’impost de successions. “No és el moment de jugar a la competència”, ha dit Gurría en la presentació d’un informe de recomanacions econòmiques a Espanya.

Pel secretari general de l’OCDE, “no és el moment d’atreure clients de manera artificial” i ha reclamat “criteris homogenis” en impostos. “El que és molt important és que no tinguem dins d’un mateix país competències a la baixa”, ha dit.

Segons Gurría, aquestes “competències a la baixa” porten a assignacions d’impostos “gairebé arbitràries”. Al seu torn, la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha coincidit amb Gurría i ha subratllat que “la competència a la baixa en ingressos empobreix a tots”.

El secretari general de l’OCDE ha fet aquestes declaracions després que un informe de l’organisme que analitzava l’impost de successions a nivell global mencionés un estudi que apuntava a la Comunitat de Madrid com un “paradís fiscal” dins de l’Estat.

L’organisme millora dues dècimes fins al 5,9% la previsió de creixement del PIB espanyol

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) millora dues dècimes fins al 5,9% la previsió de creixement del PIB espanyol aquest any. En un informe sobre Espanya, l’organisme també augmenta un punt i mig fins al 6,3% la projecció de creixement de l’economia espanyola l’any que ve. Pel que fa a l’atur, l’OCDE pronostica que Espanya tancarà aquest any amb l’atur en el 15,4%, una dècima menys que el 2020, per continuar reduint-lo el 2022 fins al 14,7%. Pel que fa al dèficit, l’OCDE preveu que l’Estat tanqui aquest any amb un dèficit del 8,6% i un deute del 119,7%, tres dècimes menys que el del 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia