Economia

Calviño diu que Espanya complirà els objectius de dèficit i deute “fins i tot en un escenari macroeconòmic més advers”

La vicepresidenta afirma que els comptes de l’Estat estan fets “amb prudència” davant la possible rebaixa del creixement

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dimarts que Espanya complirà els objectius de dèficit i deute “fins i tot en un escenari macroeconòmic més advers”.

Després de la reunió amb els seus homòlegs europeus a Brussel·les, Calviño ha subratllat que els comptes de l’Estat estan fets “amb prudència” davant la possible rebaixa de les previsions de creixement que la Comissió Europea pugui anunciar aquest dijous. “Les revisions a l’alça i a la baixa no han de sorprendre”, ha dit.

D’altra banda, la vicepresidenta econòmica ha afirmat que el govern espanyol demanarà “en breu” el primer pagament del fons de recuperació, que s’espera que arribi abans de finals d’any.

En l’inici del debat sobre la reforma de les regles fiscals, Calviño ha defensat unes normes que permetin la inversió pública i que impulsin el creixement. “Han d’incorporar les lliçons apreses aquests últims anys”, ha dit la vicepresidenta, que ha defensat que el nou marc estigui definit abans del retorn de les regles, suspeses fins l’any que ve per la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia