Economia

economia

La inflació es modera un punt al desembre i tanca l’any en un 5,8% a l’Estat

Els preus de l’electricitat i els carburants s’han moderat mentre que el cistell de la compra s’ha encarit

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a l’Estat espanyol ha caigut un punt al desembre i ha tancat l’any amb una variació anual del 5,8%, el valor més baix des del novembre del 2021. Segons l’indicador avançat que ha publicat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la baixada s’explica per la moderació dels preus de l’electricitat i els carburants.

En canvi, la inflació subjacent –que exclou els aliments no elaborats i l’energia– s’ha enfilat sis dècimes, fins al 6,9%, per l’encariment del cistell de la compra, i acumula pujades interanuals des de l’abril del 2021.

Pel que fa a la variació mensual, l’IPC ha registrat un repunt de tres dècimes respecte del novembre.

Pel que fa a la variació anual, la dada avançada aquest divendres constata que la inflació acumula caigudes interanuals des del juliol, quan va assolir la taxa rècord del 10,8% a l’Estat espanyol. Amb tot, si la dada es confirma, l’IPC mitjà del 2022 se situarà en el 8,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia