Economia

Un 26% de verdures i hortalisses es desaprofiten abans de comercialitzar-se

Segons un estudi de la UAB, el malbaratament dels productes de l’hort suposa unes pèrdues de 19 milions d’euros l’any

Un estudi de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) exposa que un 26% de les verdures i hortalisses que es produeixen cada any a Catalunya es desaprofiten abans de comercialitzar-se. Apunta que és evitable en un 61% dels casos i prové majoritàriament de cultius de síndria, enciam i coliflor. L’estudi detalla, a més, que entre un 10 i un 15% dels cultius de carbassó, tomàquet i ceba es descarten pel seu aspecte o per la qualitat del producte abans de posar-se a la venda, com recull l’agència ACN. Pel que fa a termes econòmics, el malbaratament de verdures i hortalisses suposa unes pèrdues de 19 milions d’euros cada any. Entre les solucions a curt termini que proposa l’estudi per evitar el desaprofitament dels aliments s’inclou la venda local de productes “lletjos”. S’exposa la necessitat ’establir polítiques de reducció d’aliments amb l’horitzó de 2030 per poder satisfer la creixent demana d’hortalisses.

A l’estudi mostren tres causes del malbaratament de productes de l’hort: els aliments que no arriben a ser recollits perquè “no resulta rendible”, els que no compleixen els estàndards de qualitat establerts pel mercat per a la venda i, els que consideren pèrdues “inevitables” per problemes tècnics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia