Economia

Un 21,04% d'empadronats a Molins de Rei voten a la consulta sobre la independència

El 'sí' guanya en la segona ciutat més gran d'aquest 28-F amb un 89.9% dels vots. El 6,5% dels votants es posiciona en contra

El 89,9% dels ciutadans majors d'edat empadronats a Molins de Rei (Baix Llobregat) que han participat aquest diumenge en la consulta sobre la independència a votat que 'sí'. Són 3.873 persones. En total, hi han participat 4.307 ciutadans, que suposen 21,14% dels cridats a les urnes.

Molins era la segona ciutat més gran de Catalunya a on es feien consultes, i la primera de les tres que ho han fet al Baix Llobregat. A la segona, Begues, ha guanyat el 'sí' per un 89% (ha obtingut 932 vots), amb una participació del 21%. A Torrelles, el 'sí' ha guanyat amb un 93,14% dels 845 vots emesos, un 20,4% dels empadronats. Un 4,26% dels votants d'aquesta ciutat han votat que no, i el 2,37%, ho han fet en blanc.

A Molins de Rei, 281 persones han votat 'no' a la independència, el que suposa un 6,5% dels que han votat. Hi ha hagut, a més, 147 vots en blanc (un 3,4%) i un 0,1% de vots nuls. Hi ha hagut sis vots nuls en total, i dos d'ells han estat declarats nuls perquè estaven guixats amb insults com 'sois españoles, joderos'.

A Begues, un 7,3% dels que han votat ho han fet pel 'no', i poc més del 3% han estat vots en blanc. "Hem votat amb alegria i no ha passat res perquè ho féssim", ha dit el portaveu de la plataforma impulsora de la plataforma de Begues, Francesc Sánchez. "Aconseguir un 20% de participació al Baix Llobregat costava molt d'imaginar fa poc temps", s'ha felicitat Sánchez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.