Economia

economia

Mobilitzacions en el sector del paper a l'Alt Camp

Uns seixanta treballadors del sector de la pasta, el paper i el cartró es van mobilitzar ahir al matí per demanar l'actualització del seu salari –referenciat amb l'IPC actual– i van organitzar diferents piquets informatius a la Riba i a Puigpelat. Segons Joaquim Oliva, secretari d'organització de la UGT-FIA, la proposta feta per la patronal és insuficient perquè no garanteix els increments salarials fixats en el conveni vigent i perquè demana una flexibilitat al treballador “abusiva i poc justa”. Oliva ha assegurat que els sindicats volen continuar negociant per arribar a un acord just per a les dues parts i amb el qual els treballadors no perdin poder adquisitiu al llarg dels anys.

Tot i que les negociacions segueixen a Madrid, la patronal va fer arribar dimarts al vespre un primer comunicat en què assumia pagar un 3% dels endarreriments pendents i un augment salarial d'un 1,5% –respecte al sou base i l'antiguitat a l'empresa–. D'altra banda, la patronal demana als empleats flexibilitat per treballar més en moments que la producció sigui alta i deixar d'anar a l'empresa quan la producció sigui baixa, cosa que els sindicats no accepten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.