Economia

LES BORGES BLANQUES

Siemens ofereix 80 llocs de feina per construir la central termosolar

Prioritzarà les empreses i els professionals de la zona

Una trentena es formaran per fer-la funcionar a partir del 2012

Siemens, encarregada del muntatge i acoblament de la central termosolar i la planta de biomassa que Abantia i Comsa-Emte construeixen a les Borges Blanques, busca treballadors, segons va anunciar ahir l'Ajuntament.

L'empresa s'ha adreçat al consistori borgenc per tal que li faciliti una relació de les empreses locals i de la zona que tinguin interès a subcontractar-ne bona part dels serveis i treballs. La previsió és que caldran uns 80 treballadors de forma “immediata”. Els perfils demandats són sobretot instal·ladors electricistes, soldadors, muntadors, carreteres i subministradors de material de ferreteria i de construcció. La obra durarà 15 mesos, fins que la central estigui en marxa a finals del 2012.

L'alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé, ha explicat: “La majoria de serveis i subministres es podran contractar a les Borges sense problemes, perquè la ciutat i la comarca disposen d'un teixit d'empreses solvents que s'adapten a les necessitats de Siemens”. La multinacional ha “insistit” que vol contractar empreses locals. A més, “pot formar una trentena de tècnics que, un cop acabada la planta hauran de fer-se càrrec del manteniment i del funcionament, per tal que coneguin a fons la tecnologia emprada”, que és pionera quant a cogeneració amb biomassa. A més, Siemens també està oberta a que les empreses subcontractades s'ocupin després del funcionament. L'Ajuntament ja ha posat a disposició de l'empresa els serveis tècnics de la Borsa de Treball i el Patronat Municipal de Promoció Econòmica, que ja preparen una relació de perfils de treballadors disponibles i empreses locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.