Economia

Merkel s'atrinxera en el “no” als eurobons

La cancellera Angela Merkel no ha esperat ni a veure què aporten de nou les propostes anunciades dimecres pel president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, per a l'emissió d'eurobons. Ahir dijous, davant els poderosos consorcis aplegats al Saló de l'Automòbil de Frankfurt, Merkel va repetir el seu rebuig a aquesta fórmula, que qualifica d'“equivocada”.

Res no l'ha apartada del que s'ha convertit en una mena de consigna d'estat per a la cancellera alemanya, potser per convicció, potser perquè és conscient que qualsevol moviment en direcció a un “sí” als eurobons posa encara més en perill la unitat de les seves files, davant l'aprovació al Parlament federal, el Bundestag, dels acords presos en la cimera de l'eurozona per a la reforma del fons de rescat europeu. A la seva coalició hi ha massa dissidència contra tot mecanisme que impliqui transferències automàtiques als països amb problemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.