EDUARD SERRA

GERENT DE SERRA I QUINTANA

«Els talladors de fusta són dels més higiènics»

Eduard Serra es lamenta dels controls sanitaris que aconsellen als restauradors no utilitzar estris de fusta. Ell diu que té estudis que demostren que són instruments perfectament higiènics, tal com ho demostra el fet que s'han fet servir de sempre.

–Què passa amb les inspeccions de Salut als locals de restauració?
–«Que els prohibeixen les fustes de tall de tota la vida.»
–I en què es basen?
–«En res. Per això, estem molt enfadats. No hi ha cap normativa que digui absolutament res sobre el tema. Només n'hi ha una de molt general de la Unió Europea que prohibeix els materials molt porosos.»
–Si no es fa servir fusta, què diuen que cal utilitzar?
–«Materials plàstics. El que no diuen és amb quines matèries es fa el plàstic. Al darrere de tot plegat, hi deu haver algun tipus d'interès.»
–Des del sector han fet cap gestió per solucionar el tema?
–Ens hem entrevistat amb representants del Departament de Salut per demostrar-los que els estris de bona fusta han estat i són perfectament higiènics.»
–En què es fonamenten per afirmar això de forma tan rotunda?
–«Tots els nostres talladors són de freixe i estan impregnats d'oli de vaselina apte per a ús alimentari, que, a més d'actuar com a capa protectora, ressalta la bellesa natural de la fusta.»
–Hi ha, però, estudis que avalin el que vostès diuen?
–«N'hi ha diversos, sobretot ho destaquen les investigacions realitzades pel professor Dean O. Cliver per al Departament d'Agricultura dels Estats Units. Conclou que els talladors de fusta es troben entre els més higiènics i els millors per a la nostra salut.»
–I diu per què?
–«L'explicació és que aquestes peces encara contenen les substàncies químiques antibacterianes que combaten les infeccions en els arbres vius. Els bacteris que es posen a la superfície porosa de la fusta són absorbits i atacats per aquestes substàncies.»
–I el plàstic?
–«El plàstic, en canvi, no conté cap d'aquestes substàncies protectores, ans al contrari: es comporta com un bon terreny de cultiu per als bacteris.»
–D'on els ve la fusta?
–«Abans es treballava amb boix, però, ara ens ve tota de França. És una fusta que té el certificat PFC, que garanteix que els proveïdors tornen a repoblar la zona en què han efectuat la tala.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.