Economia

“Amb la Ryder Cup, a Caldes ens tocaria la Grossa”

La candidatura de la Ryder Cup a Caldes pel 2022 entusiasma les institucions que la impulsen, que la comparen en importància amb els Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona

Caldes de Malavella podria ser la seu, el 2022, del tercer esdeveniment mundial en impacte mediàtic: la Ryder Cup de golf. Les federacions estatal i catalana de golf, institucions com ara la Generalitat, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme i els ajuntaments de Caldes de Malavella i Girona, s'han unit per presentar la candidatura del PGA Catalunya Resort de Caldes de Malavella com a seu del que és l'esdeveniment més important del món del golf.

L'alcalde de Caldes de Malavella i president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, estava ahir entusiasmat amb la possibilitat que Caldes sigui la seu de la Ryder, i va destacar ahir la importància que tindria no només per al seu municipi, sinó per al conjunt de les comarques gironines, organitzar la Ryder: “En l'àmbit televisiu el que té més impacte són els Jocs Olímpics, seguits del mundial de futbol i, després, de la Ryder Cup. És molt important per al territori, però a Caldes seria com si ens toqués la Grossa.”

“Organitzar tot el que implicarà és impensable només per al camp de golf, s'hi han d'implicar el govern de l'Estat, la Generalitat i tot el territori, i això és el que ara s'està engranant”, va manifestar.

Important per a Catalunya

El director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, va coincidir amb Balliu en la importància de l'esdeveniment: “Després dels Jocs Olímpics és el més important que s'haurà fet mai a Catalunya, de molt”, va assegurar. Hi va afegir que el camp del PGA Catalunya Resort té unes condicions “espectaculars” per fer-hi la Ryder Cup, i que les institucions implicades ja treballen “en un dossier complet” per aspirar a ser la seu de la Ryder i que s'ha de presentar a Ryder Cup Europe abans del 30 d'abril. La decisió de quin país –i quin camp– organitzarà l'esdeveniment no es prendrà, però, fins a l'octubre del 2015.

“Representa el posicionament definitiu de la Costa Brava a escala mundial. Ja estem ben posicionats, però el fet d'aspirar a la Ryder ens situa encara més com a destinació capdavantera al món”, va valorar ahir Ramon Ramos. El director del patronat va recalcar també que, a part del suport del govern català i altres institucions, la candidatura es deuria a la iniciativa del PGA Catalunya Resort “de voler organitzar un torneig d'aquestes característiques”. Ramos va calcular que l'impacte econòmic que tindria a les comarques gironines seria “molt superior” als 22 milions.

Fer més tornejos

Un dels requisits dels organitzadors de la Ryder és que abans del 2022 es vagin organitzant a Caldes diferents tornejos de prestigi internacional. En aquest sentit, fa poc hi va tenir lloc l'obert d'Espanya, i ara les institucions que preparen el dossier per a la candidatura ja treballen per veure quins altres esdeveniments de golf hi poden organitzar per anar agafant més rodatge. Pel que fa a inversions prèvies, encara no s'ha quantificat què caldrà dur a terme.

LA FRASE

Després dels Jocs de Barcelona, seria el més important que s'ha fet a Catalunya, de molt
Ramon Ramos
director del patronat de turisme Costa Brava girona

LA XIFRA

500
milions
de persones és l'audiència diària que es calcula que té la Ryder Cup a la televisió, en 183 països.
Les claus

La unitat i la força de totes les institucions, cabdal per al projecte

Nuri Forns

Aquest és el tercer cop que s'intenta portar la Ryder Cup a Caldes de Malavella. És el primer, però, que s'hi impliquen tantes institucions, i que hi aposten tan fort. “Anem tots plegats. En equip. Hi ha una gran competència, però estem disposats a jugar-nos-la”, va dir ahir Ramon Ramos. I ja es posen a treballar a fons en el dossier que presentaran perquè la candidatura gironina i catalana sigui imbatible. Al dossier que s'ha de presentar, segons va avançar Ramos, hi ha d'haver “de tot”, des de l'estat de les carretes i els accessos fins a la seguretat i l'oferta comercial i turística de la zona. “Ho estem preparant tot en l'àmbit de govern, patronat i ajuntaments, fins i tot el de Girona, per fer-lo tan potent com es pugui”, va dir el director del patronat. L'oferta comercial i hotelera no preocupa gaire: “A les comarques gironines tenim 120.000 llits, i tenim Lloret, de gran capacitat hotelera, a vint minuts de Caldes”, va remarcar. Tot plegat, una feina que hauria de fer possible un esdeveniment que confien que es tradueixi “en el que vol tothom: llocs de treball i feina”, remarca Salvador Balliu. Oficialment serà Barcelona que presenta la candidatura (ha de ser una ciutat), i competirà amb Àustria, Alemanya, Itàlia, Portugal i Turquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia