Esports

Rijkaard diu prou

El tècnic del Barça esbronca públicament els jugadors conscient que ja no hi ha marge d’error a la Lliga


Ja n’hi ha prou. Això és el que ha cridat Frank Rijkaard als seus jugadors. No es pot fallar més, ja no hi ha marge d’error. El Barça ja s’ha equivocat prou i té els perseguidors en la lluita per la Lliga a punt per al sorpasso al capdavant de la classificació. L’equip blaugrana només ha guanyat un partit a domicili en tot el 2007, tot just suma set punts dels últims 30 disputats i ni l’empara de l’alineació més talentosa i ofensiva possible (Xavi, Iniesta, Deco, Ronaldinho, Eto’o, Messi...) l’ajuden a trobar un rendiment regular.

Al Reial Madrid, ressorgits del descrèdit públic, han començat a cridar eufòrics que poden guanyar la Lliga. “Vull marxar del Bernabéu per la porta gran”, destaca David Beckham. “Lluitarem fins al final per la Lliga”, ressalta el president Ramón Calderón, segons informa Carlos Méndez. A Sevilla, potser més hàbils encara, insisteixen a passar la pressió al Barça, per bé que ja estan a un punt del liderat. “Li dono el cent per cent de possibilitats de guanyar la Lliga al Sevilla, però el Barcelona té una gran plantilla, i que ningú dubti que és el màxim aspirant a sortir campió”, va comentar el president sevillista, José María del Nido.

Trobada amb Laporta
En un moment tan delicat de la temporada, Rijkaard va esbroncar la seva plantilla tant per recriminar-los aspectes de la derrota contra el Vila-real com per encoratjar-los a deixar perdre més punts. A falta de set jornades per a la conclusió del campionat, el Barça ja acumula tantes derrotes (6) com en tota la Lliga passada. El tècnic va reunir tots els jugadors, menys els lesionats Edmílson, Motta i Belletti, i els va llegir la cartilla al final de l’entrenament, davant de les càmeres i periodistes. Amb gestos durs, visiblement molest, Rijkaard va deixar el camp de l’entrenament –posteriorment es va reunir amb el president Joan Laporta– mentre els futbolistes van haver de quedar-s’hi una estona més fent exercicis físics.

Andrés Iniesta va passar de puntetes com va poder sobre la qüestió de l’esbroncada de Rijkaard. El migcampista del Barça va admetre que el tècnic es va referir a la derrota a Vila-real i va emfatitzar que “el costat positiu és que continuem depenent de nosaltres. La Lliga està molt competida, però estem al primer lloc, i això és el que hem de defensar i pel que lluitarem”. “Els líders continuem sent nosaltres i hem d’estar més units que mai per tirar això endavant”, va analitzar poc abans de volar amb la resta de la plantilla al Caire, on el Barcelona juga avui un amistós (21.30 h, TV3) davant l’Al-Ahly.

Els jugadors blaugranes estaven ahir amb cara de pomes agres, tant per la derrota a la Plana, com per l’esbroncada de Rijkaard com pel farragós viatge a Egipte. “Hem de mirar cap endavant. La gent confia en aquest equip i, per bé que ningú està sent més regular que els altres, som els que més mereixem la Lliga, perquè anem primers. Esperem que el títol no s’escapi”, va intentar animar-se Iniesta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.