Esports

Gerard Piqué fitxa pel Barça agraït de "tornar a casa"

FC Barcelona

El defensa Gerard Piqué, de 21 anys, ha agraït les gestions realitzades pel Barça per "poder tornar a casa", després de quatre temporades al Manchester United, club pel qual va fitxar després d'abandonar el planter del Barcelona. El club ha pagat 5 milions d'euros pel traspàs del jugador. "El Manchester sabia que no podien fer negoci amb nosaltres", ha explicat el secretari tècnic Txiki Begiristain, que ha revelat que els anglesos disposaven de millors ofertes pel jugador.

"Gràcies per poder tornar a casa. Quan tenia 17 anys, vaig prendre la decisió de marxar. Hi va haver moltes circumstàncies, perquè sent jove el teu primer somni és jugar i l'altre jugar al Barça. Avui es compleix, estic orgullós i molt content. M'agradaria retirar-me aquí", ha explicat Piqué durant la seva presentació.

El defensa ha estat acompanyat pels seus pares i pel seu avi Amador Bernabeu, que va ser vicepresident a la junta directiva de Joan Gaspart. "Sempre he estat culé i el desig de jugar aquí no l'he tingut en cap altre club, espero que puguem guanyar molts títols", ha dit. Ha explicat que tradicionalment als jugadors del planter no se'ls valorava, però Piqué ha afirmat que no se sentirà més pressionat pel fet de procedir del planter.

"Només vinc a ajudar, no a demostrar res", ha dit Piqué, que s'ha mostrat "molt agraït" per Alex Ferguson, l'entrenador del Manchester United que va confiar en ell i el va alinear amb l'equip campió de la Premier i la Lliga de Campions. Piqué ha explicat que no estava obligat a anar-se'n del Barça per poder tornar com un jugador més valorat. "Quan vaig prendre la decisió d'anar-me'n, em vaig centrar en el Manchester, però sempre vaig deixar la porta oberta perquè sóc culé. Després va sortir l'oportunitat i vaig voler tornar", ha argumentat.

En tot cas, no creu que s'hagi equivocat per haver decidit anar-se'n. "No m'agrada mirar cap enrere. El Manchester United ha estat com una segona casa per a mi, tot són elogis. Tornar és un somni, no em penedeixo d'haver marxat", ha insistit. Se sent orgullós que Josep Guardiola sigui el seu entrenador. "Tinc la referència del que va ser el dream team i la glòria que ens va donar. Tenir-lo com a entrenador és un orgull, intentaré aprendre el màxim d'ell", ha indicat.

El "fill" torna a casa
El president del Barça, Joan Laporta, ha definit Piqué com "un fill del Barça, que se'n va anar a la Premier i ha tornat a casa". Considera el dirigent que Piqué porta a les venes "l'estil del Barça" i que "mai ha deixat de sentir els colors del Barça".

Begiristain ha explicat que el Barça es va proposar recuperar el jugador al final de la temporada. "Vull agrair al Manchester per haver escoltat el jugador i per haver entès que no podien fer negoci amb nosaltres. També vull agrair al jugador, per haver mostrat la seva voluntat de tornar", ha insistit.

El secretari tècnic del Barça ha explicat que en el cas de Piqué el seu retorn es produeix pel fet que el jugador només li quedava un any de contracte amb el Manchester. "No tots els futbolistes que se'n van del Barça, tornen, però nosaltres apostem pels futbolistes del planter", ha dit Begiristain, que ha recordat que pràcticament la meitat dels jugadors de la primera plantilla procedeixen del planter. El tècnic Josep Guardiola espera alinear Piqué com a central més que de migcampista. "Estem convençuts que encertem de ple amb el seu fitxatge", ha indicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.