Esports

Ser o no ser amb Ronnie

Prèvia

Fa una dècada que el Barça no guanya la Copa del Rei, quan és el rei de la competició, amb 24 títols. És una conseqüència del nou format de la Champions League -molt més exigent- i d'un cert desencís envers el campionat del KO. Però en èpoques magres a la Lliga i amb la incertesa europea, la Copa augmenta el protagonisme i pot derivar en partits a caixa o faixa com el d'aquesta nit.

No és una qüestió retòrica. Començant per l'entrenador, que sembla haver reservat l'onze més titular per avui -Milito i Abidal van ser suplents a Bilbao i Márquez ha forçat per entrar a la llista-, i acabant pel president, que clamavat ahir per un Camp Nou que mossegui. "És un partit de vital necessitat i demano més que mai que l'afició vingui i animi", va afirmar Laporta.

Amb el 0-0 de l'anada dels quarts de final a El Madrigal, la Lliga costa amunt i aparents turbulències a la banqueta, el Barça saltarà avui a la gespa per sobreviure contra el Vila-real i accedir a les semifinals de la Copa. No seria poca cosa tal com respira la situació, amb l'afegit que Ronaldinho torna a estar a punt, mentalitzat per recuperar el terreny perdut. Aquest cop va de debò, diuen.

Així, la càrrega ambiental del duel sembla garantida perquè hi ha molt en joc i pel retorn del brasiler, focalitzat faci el que faci i ahir convocat un mes després de la seva baixa mèdica. Amb tota probabilitat no serà titular, però la seva presència és un esdeveniment i la gent blaugrana hi voldrà dir la seva. "És un jugador important. Primer per la seva qualitat, i segon pel personatge que és", va analitzar Rijkaard, que no ha citat Gudjohnsen, Edmílson ni Sylvinho.

Desafiament groc
Amb tot, el Vila-real no és dels rivals que es deixin impressionar per l'escenari. Amb Pellegrini a la banqueta, els de la Plana van arribar a les semifinals de la Champions i, sense anar més lluny, diumenge van trencar la imbatibilitat de Casillas i van estar a un pas d'empatar al Bernabéu.

"Tenim les mateixes possibilitats de passar que el Barcelona", va indicar ahir el tècnic xilè, desafiant la lògica del favorit. "És un dels partits més importants de la història del club", va assegurar Nihat, un d'aquells davanters per patir, que no diferencien camps a l'hora de rendir.

L'eliminatòria obliga a anar amb peus de plom per un costat i l'altre, per bé que el Barça se la juga. "La tranquil·litat no existeix aquí", va proclamar tranquil Rijkaard, que va concentrar l'equip en un senyal més que avui la Copa torna a agafar la importància de velles i recordades nits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.