Esports

Cita amb la història

L’Espanyol s’amara d’il·lusió i ambició per contrarestar la teòrica superioritat del Werder Bremen

Ambient de luxe i un rival d’entitat. Tot apunta al Lluís Companys per estar a l’alçada d’un duel històric, el segon pas de l’Espanyol per unes semifinals europees des que es va fundar, fa 107 anys. 19 anys després de l’eliminatòria contra el Bruges, els blanc-i-blaus reben el Werder Bremen amb Glasgow a l’horitzó i la il·lusió com a fórmula per contrarestar la teòrica superioritats dels alemanys.

L’Espanyol està a 180 minuts de guanyar-se l’oportunitat de mirar d’enterrar els fantasmes derivats de la desfeta a Leverkusen. Han passat 19 anys i el nom de UEFA se segueix lligant als traumes i la malastrugança. Això pot començar a canviar a partir d’avui. “Tenim una oportunitat històrica i la volem aprofitar. Ha costat 107 anys poder gaudir de dues semifinals. El primer cop es va arribar a la final i volem repetir”, ambicionava ahir Ernesto Valverde.

L’Espanyol presenta els millors números de la UEFA 2006-2007 i s’ha guanyat el respecte dels rivals. L’arrogància del Benfica ha deixat pas a un Werder més cautelós, que parla de “duel obert” i reparteix el favoritisme a parts iguals. La història recent, però, situa els alemanys per sobre en les previsions i les apostes, sobretot per una davantera on la parella Diego-Klose és un perill constant.

Treure’s l’espina
La modèstia del Werder és més tàctica que realitat. Els de Bremen són habituals de la Champions i fa tan sols uns mesos van visitar Barcelona per disputar-li al Barça un lloc als vuitens de final. Avui hi torna per jugar la semifinal. Un premi menor per al segon classificat de la Bundesliga, que contrasta amb l’excitació que viu el periquito. “Tenim una gran ocasió de fer història. L’afició té ganes de treure’s l’espina del 1988, així que podem dir que és un partit especial per a tothom, una d’aquelles grans ocasions que es presenten de fer història”, va ressaltar el capità de l’Espanyol Raúl Tamudo.

La superioritat de talent del Werder contra la il·lusió màxima de l’Espanyol: el duel s’equilibra per aquí, ja que les baixes no serveixen d’excusa a cap dels dos entrenadors. Els onze habituals es veuen retocats per obligació davant les nombroses absències. Si Valverde ha de lamentar les sancions de peces clau com Luis García, Zabaleta i Chica, l’alemany Thomas Schaff s’ha quedat sense el central Mertesacker, l’exlateral blanc-i-blau Pierre Wome, el migcampista Borowski ni el golejador croat, Klasnic. Nit històrica al Lluís Companys en la segona semifinal europea amb color blanc-i-blau en 107 anys d’història.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.