Esports

Maradona i Messi uneixen forces davant França en l'assaig general de la nova Argentina

Esports

Fa temps que els comparen. Molta gent ha buscat entre ells la línia dinàstica que converteixi l'ún en el successor de l'altre. Aquell pintoresc El show del 10 va ser l'excusa perfecta per reunir-los davant les càmeres de TV i d'una audiència milionària. Fins i tot van jugar a fut-tenis al plató. I també s'han creuat uns quants missatges als mitjans de comunicació. Fa poques setmanes els vam veure junts de nou a la llotja del Camp Nou, també al camp d'entrenament del Barça. Avui, però, Maradona i Messi escenificaran la cerimònia de successió que tot el futbol argentí ha imaginat tant de temps. Diego Maradona dirigint la selecció d'Argentina i Leo Messi assumint el 10 de l'albiceleste, tant li fa que el porti a l'esquena com no.

Assaig general argentí
No és un partit qualsevol, el França-Argentina d'aquesta nit al Velodrome de Marsella. Per als francesos, és un test important camí del Mundial 2010 i, per als argentins, la resposta a les expectatives que ha aixecat la designació de Maradona després del mal paper de la selecció a les eliminatòries del Mundial.

És, sense dubte, un partit gran, entre dos campions del món, però el que de debò marca el partit i desperta l'interès del món del futbol és l'aliança entre Maradona i Messi, el que pot donar de si, tenint en compte el grapat de bons jugadors que formen aquesta selecció (Agüero, Tévez, Mascherano, Zanetti, Maxi, Gago...) i la vocació mundialista del combinat argentí.

"Leo sap el que jo vaig fer i busca superar-ho. Té totes les condicions per aconseguir-ho. Si fa a la selecció tot el que està mostrant al Barcelona estarem davant un dels més grans", analitzava Maradona ahir, sense amagar què és el que espera del crac.

Maradona i Messi han parlat diverses vegades de l'Argentina de Maradona i Messi, però no serà fins a aquest vespre que podran posar-la en pràctica. I serà llavors, davant Henry i companyia que veurem quin camí trien, quina dinàmica enceten i quin futur insinuen. "Seria molt ruc voler canviar la posició de Messi. Si rendeix al Barcelona com ho està fent, és inútil canviar-lo de posició", avançava el carismàtic seleccionador.

El mateix Messi avançava ahir en una entrevista amb la revista France Football que a la selecció ocuparà la mateixa posició que al Barça, és a dir, la banda dreta, però Maradona té els seus propis plans per al 10 blaugrana. "M'ha demanat que jugui igual que al Barça, per la dreta, amb una gran llibertat de moviments, però m'ha fet entendre que espera que assumeixi més responsabilitats".

Maradona no vol només la genial barreja de velocitat, inspiració, dríbling imparable i gol. També vol al futur líder de la selecció. És conscient de com d'important pot ser Messi al seu equip, i per això tots dos estaven impacients per aconseguir avui a Marsella el que no havia pogut ser el 19 de novembre a Escòcia, en el debut del Maradona seleccionador. "Messi m'ha dit que és un partit importantíssim perquè és el seu debut amb mi i que ho donarà tot perquè l'Argentina demostri d'una vegada el poder que té".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.