Esports

La FIA confirma que el guanyador de la Fórmula 1 serà el pilot que obtingui més punts

La Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) ha confirmat que el títol del Campionat del Món de Fórmula 1 es decidirà pel mateix sistema de puntuació dels anys anteriors i no pel nombre de carreres guanyades, tal com es va anunciar la setmana passada.

Amb motiu de l'imminent inici del Mundial, amb el Gran Premi d'Austràlia que se celebra diumenge, la FIA ha publicat la normativa esportiva actualitzada a la seva pàgina web, on destaca que el títol serà "per al pilot que tingui més punts".

Així, el guanyador de la carrera sumarà 10 punts, i els set següents classificats tindran 8, 6, 5, 4, 3, 2 i 1, el mateix sistema de puntuació de les últimes edicions.

La setmana passada, el consell mundial de la FIA va decidir atorgar el títol al pilot amb més curses guanyades, encara que un altre pilot aconseguís més punts, mesura que va rebre moltes crítiques dels competidors i les seves escuderies.

Amb tot, l'organisme rector de la Fórmula 1 va rectificar divendres passat assegurant que podria retardar els canvis fins al 2010 si els equips no estaven d'acord amb el nou sistema. Els equips van acusar la FIA d'ignorar les regles en imposar un canvi que no comptava amb el suport de tots els participants en el Mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.