Esports

Seguint l'estela del líder

Lliga BBVA

El Reial Madrid va aconseguir ahir el seu objectiu de no veure allunyar-se gaire el Barça després de superar el Màlaga amb un solitari gol d'Higuaín (0-1), en un partit en què l'equip de Juande Ramos només es va trobar còmode amb el marcador a favor.

Així doncs, ara els blancs esperaran unes jornades més propícies amb l'esperança que el desgast europeu pugui passar factura al conjunt entrenat per Pep Guardiola.

L'equip madridista va notar en excés l'absència d'efectius a les bandes i, en conseqüència, el seu joc va ser poc fluid, molt embussat a la medul·lar, i bona prova de la seva falta de punch per portar perill a l'àrea local va ser la inoperància de Huntelaar.

L'holandès gairebé no va tocar bola però, això sí, va ser decisiu per facilitar el gol d'Higuaín quan, en una acció de desmarcatge, es va endur dos dels tres defensors blanc-i-blaus, i després en velocitat l'argentí es va desfer de la seva marca per batre el porter Goitia per baix i amb un xut creuat.

Aquesta jugada del davanter blanc va canviar de forma radical el curs del partit i es va convertir en un baló d'oxigen inesperat per al seu equip, que fins aleshores s'havia vist incapaç de superar un rival voluntariós, si bé mancat de la qualitat necessària per posar els madridistes en problemes seriosos.

Voler i no poder local
La primera part no va ser un suplici per al Madrid, però sí que va viure amb certa angoixa les contínues aproximacions d'un Màlaga que semblava haver oblidat la golejada que es va endur del Camp Nou fa quinze dies.

El joc local va ser fluid i va explotar amb cert èxit les bandes, però els jugadors malaguistes no tenen guants a les botes i les seves centrades a l'àrea s'allunyaven de l'objectiu de trobar un rematador.

A causa d'aquesta imprecisió el Màlaga va desaprofitar dues bones ocasions, en sengles rematades del lluitador Adrián que van anar al cos de Casillas. El Madrid no respirava amb calma, no acabava d'agafar les regnes del partit i, de fet, només una acció aïllada d'Higuaín, a tocar del descans, era el pobre bagatge ofensiu dels blancs en els primers 45 minuts.

Però el que són les coses, només iniciar-se la segona meitat el Madrid va tenir un cop de sort amb l'esmentada acció d'Higuaín que es convertiria en el definitiu 0-1, i a partir d'aquí el guió del partit va canviar de forma radical. És cert que el Màlaga va gaudir d'alguna oportunitat per empatar el matx, però el conjunt de Juande, amb Huntelaar ja a la banqueta, va començar a tenir un reguitzell d'ocasions per sumar una victòria molt més contundent.

S'ha de destacar finalment que Gago va desplaçar Guti de l'onze inicial a pesar del maratonià viatge des de Bolívia. Juande insisteix que no té cap problema amb el segon capità, però el cert és que aquest últim va haver de patir la indiferència del tècnic després de donar entrada a jugadors més inexperts, com ara Javi García i Drenthe, tot i que el marcador era molt ajustat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.