Esports

Nuñez veu factible el triplet

Copa del Rei

El Barça continua aspirant a guanyar les tres competicions, però ningú ho diria o, més ben dit, ningú ho diu perquè al Barça impera el discurs de Josep Guardiola, que no parla de títols, ni mira més enllà del partit de diumenge que ve al camp del Racing. I com! “Ara mateix som candidats a no guanyar a Santander, l’equip ha acabat molt cansat”, va llançar ahir. “Si avui no ve tanta gent no passem l’eliminatòria, n’estic convençut. Valorem el que hem fet, que és una passada, però podem caure i hem d’estar molt atents”, va afegir.
I té raó de reblar el missatge. Jugadors, tècnics i dirigents interpreten el mateix guió, però la consigna no arriba als ex. Josep Lluís Núñez va reaparèixer ahir a l’enterrament de Pablo Porta i es va fer notar. De la distància sideral amb la junta va passar a la primera encaixada de mans amb Joan Laporta, i del silenci habitual va passar a qualificar de “decadent” la gestió del Madrid. I a apostar-s’ho tot a la triple corona.

Cap problema. La sorpresa és com els va embolicar d’un optimisme desconegut. Tant és que el Barça no hagi fet mai el triplet (Lliga, Copa i Copa d’Europa) en els 53 anys d’història dels actuals tornejos europeus, inclosos els 21 anys del seu mandat. Ni que ahir l’equip tastés com de difícil pot ser una ronda de Copa contra un equip que tentineja a la Lliga: “El Barça ha de guanyar fàcil les tres competicions”, va dir. Esclar, era abans del derbi.

“El president Núñez té molta més experiència que jo i sap que això no és veritat”. Guardiola el va corregir després del matx, o fins i tot el va amonestar. “Aquí som tan bons que som capaços de passar-nos dos anys picant pedra i ara resulta que hem de guanyar la Intercontinental i set Champions seguides”.

Missatge clar, i amb argumentació evident pel que es va veure al Camp Nou. “Mai és fàcil jugar contra nou jugadors que es tanquen molt bé. I a més la diferència al futbol la marca donar coses per suposades. Al Barça per això li costa tant guanyar. L’Espanyol ve aquí i si perden no passa res. Per això aquests partits van bé, demostren que costa molt”.

I al cantó contrari, Mauricio Pochettino estava quasi exultant. “No acabem contents, esclar, però sí reforçats. És molt mèrit dels meus jugadors que els aplegapilotes tardessin tant a tornar la pilota amb 3-2”. “He trobat un grup humà excepcional, m’estan donant el 120 per cent. Estan creient en ells mateixos, amb l’autoestima al màxim, i estan revertint la situació. D’avui em quedo amb la gran producció futbolística de l’equip”, va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.